Cum se contrazic liderii coaliţiei pe tema Certificatului Verde. Ciolacu: „Este tardivă o lege în acest moment” / Cîţu: „Este o prioritate”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Inquam Photos/ George Călin
FOTO: Inquam Photos/ George Călin

Coaliţia nu a reuşit să se pună de acord asupra unei forme finale pentru proiectul care introducea Certificatul Verde la locul de muncă, astfel că nici la acest moment liderii partidelor aflate la guvernare nu au o decizie clară. În timp de social-democraţii, prin vocea lui Marcel Ciolacu, susţin că un astfel de demers e este tardiv, preşedintele PNL, Florin Cîţu, spune că legea este în continuare o prioritate pentru el.

Întrebat dacă proiectul Certificatului Verde este mort, Marcel Ciolacu a răspuns: „Nu a spus nimeni acest lucru. (...) Nu s-a discutat, am avut numai pe energie”, a declarat preşedintele PSD, despre discuţiile din interiorul coaliţiei, precizând că ministrul Sănătăţii e în măsură să explice de ce proiectul nu mai este o prioritate.

„Este tardiv o lege cu certificatul. În acest moment, este tardiv. Mai mult, ştiu că este o Ordonanţă de Urgenţă în vigoare, în ceea ce priveşte certificatul”, a explicat Ciolacu, care a mai adăugat că el nu a fost de acord cu impunerea Certificatului Verde la locul de muncă. „Eu nu am fost de acord cu aşa ceva”, a arătat liderul social-democraţilor .

De cealaltă parte, Florin Cîţu a declarat că pentru el este în continuare o prioritate Certificatul Verde. 

„Este în Parlamentul României. E în procedură parlamentară, cel pe care l-am depus eu. Altul nu există. Când o să avem celălalt proiect, o să lucrăm la el. Acest subiect nu a fost la coaliţie pe ordinea de zi. Pentru mine este o prioritate certificatul verde”, a explicat preşedintele PNL miercuri, la Parlament. 

Vezi şi: Alexandru Rafila: Nu mai văd urgenţa certificatului verde. Sper ca valul 5 în România să se încheie peste câteva săptămâni

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite