Corlăţean, despre pactul de coabitare: Am tras concluziile, care au fost transmise decidenţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Titus Corlăţean, reprezentatul premierului la discuţia despre pactul de coabitare
Titus Corlăţean, reprezentatul premierului la discuţia despre pactul de coabitare

Ministrul de Externe, Titus Corlăţean, a declarat marţi că la nivelul Comitetului de lucru pe pactul de coabitare dintre premierul Victor Ponta şi preşedintele Traian Băsescu s-a ajuns la o serie de concluzii, care au fost înaintate decidenţilor.

„Pot confirma că au avut loc câteva întâlniri, ultima a avut loc în urmă cu o săptămână, dacă nu mă înşel. A fost o discuţie constructivă în care am avansat spre acele soluţii care să permită garantarea unei funcţionări instituţionale corecte, normale în România şi pentru garantarea unei stabilităţi atât de importante pentru statul român. Mai departe, după ce noi la nivelul nostru am pus concluziile, am transmis mai departe spre decidenţi concluziile la care am ajuns“, a afirmat Corlăţean.

Consilierii prezidenţiali Cristian Diaconescu şi Iulian Chifu, au început, în urmă cu trei săptămâni, discuţiile cu reprezentanţii Executivului, miniştrii Titus Corlăţean şi Robert Cazanciuc, pe tema acordului de colaborare instituţională dintre preşedinte şi premier.

Pe parcursul discuţiilor, Corlăţean a declarat că negocierile dintre Guvern şi Preşedinţie avansează în direcţia cea bună, spre o funcţionare corectă la nivel instituţional.

„Avansăm spre o funcţionare din nou corectă la nivel instituţional şi realmente poziţiile sunt foarte constructive. Nu este foarte simplu, dar încercăm să avansăm în direcţia cea bună“, declara ministrul de Externe. De asemenea, el preciza că ambele părţi împărtăşesc aceleaşi valori şi principii.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite