Continuă războiul în PMP. Simionca: Tribunalul Bucureşti a respins cererea prin care era blocat Congresul din 19 februarie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristian Diaconescu şi Eugen Tomac FOTO Inquam Photos
Cristian Diaconescu şi Eugen Tomac FOTO Inquam Photos

Secretarul general interimar al PMP, Ionuţ Simionca, a anunţat pe Facebook că instanţa a respins cererea actualului preşedinte al formaţiunii şi că va fi organizat Congresul pentru alegerea unei noi conduceri a partidului, stabilit pentru 19 februarie. Cristian Diaconescu a acuzat mai mulţi membri ai Consiliului Naţional al Partidului de convocarea nestaturară a unei şedinţe în care au decis organizarea Congresului.

„Toate deziformările aduse în spaţiul public de preşedintele Diaconescu şi de câţiva foşti membri de partid au fost demontate astăzi de instanţa judecătorească”, scrie Ionuţ Simionca pe Facebook. 

Secretarul interimar al partidului a completat că „Tribunalul Bucureşti a respins cererea formulată de domnul Diaconescu prin care acesta dorea să blocheze Congresul din 19 februarie şi, implicit, exprimarea democratică în PMP”. 

„Mergem mai departe, aşa cum au decis forurile statutare, iar Congresul de sâmbătă, 19 februarie, va însemna un nou început pentru PMP şi pentru o Românie creştin-democrată. Un nou început pe care membrii PMP şi susţinătorii partidului îl aşteaptă şi îl merită”, a conchis Simionca.

În PMP a izbucnit un scandal după ce  o facţiune a PMP a hotărât ţinerea Congresului în februarie şi alegerea unei noi conduceri, care nu înseamnă doar preşedinte, ci întreaga garnitură a leadership-ului, adică vicepreşedinţi, secretari, dar şi şefi ai unor filiale. Cristian Diaconescu, preşedintele formaţiunii, nu recunoaşte ultimele decizii ale Colegiului Naţional.

Mai mulţi membri ai PMP au semnat o scrisoare prin care îşi arată susţinerea pentru Eugen Tomac, fostul preşedinte al formaţiunii, la viitorul Congres, în locul lui Cristian Diaconescu. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite