Cod roşu de trădare în PSD

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Ponta avertizează că-l va exclude din PSD pe cel care a negociat cu Traian Băsescu postul de premier Foto Marian Iliescu
Victor Ponta avertizează că-l va exclude din PSD pe cel care a negociat cu Traian Băsescu postul de premier Foto Marian Iliescu

Senatorul Mircea Geoană este bănuit de trădare de colegii social-democraţi şi riscă o nouă excludere din partid. Geaoană s-a mai confruntat cu o excludere din PSD acum un an.

O declaraţie a copreşedintelui USL Crin Antonescu, făcută marţi seara la postul RTV şi potrivit căreia Traian Băsescu ar fi contactat „alte persoane“ din USL pentru a le propune funcţia de prim-ministru, a declanşat ieri, în presă, o serie de reacţii. Referitor la acest subiect, Victor Ponta a comentat că în PSD există o problemă dată de faptul că „cineva din partid“ a vorbit cu alţi membri ai PSD, în numele lui Traian Băsescu, pentru a obţine susţinerea pentru o eventuală desemnare ca premier, spunând că acea persoană va fi exclusă.

Surse din PSD  îl indicau pe Mircea Geoană, care  mai a fost exclus din PSD acum un de zile. Senatorul a luat rapid atitudine, infirmând zvonurile. „Infirm zvonurile apărute şi rog cu foarte multă insistenţă politicienii şi media să nu mai invoce numele meu cu privire la aşa-zise negocieri în interiorul său exteriorul USL. Aceste negocieri nu au existat şi nu există“, a precizat Geoană, pentru Mediafax.

Pentru a-şi întări afirmaţiile, senatorul a mai menţionat că decizia de nominalizare a unui candidat pentru funcţia premier aparţine partidului sau alianţei care a câştigat alegerile, adică PSD şi USL. „

Doresc să precizez încă o dată că decizia de nominalizare a unui candidat pentru funcţia premier aparţine partidului sau alianţei care a câştigat alegerile, adică PSD şi USL, de aceea, deciziile statutare ale PSD sunt cele care au valoare", a arătat Geoană.

Vizavi de aceste speculaţii, a luat atitudine şi Administraţia Prezidenţială care, printr-un comunicat de presă, a solicitat politicienilor să nu-l implice pe preşedintele Traian Băsescu în eventualele dispute din interiorul USL.

Negocieri USL-UDMR

Liderii USL şi UDMR s-au întâlnit ieri după-amiază pentru a discuta, deocamdată la nivel de principii, despre alocarea funcţiilor în viitorul Parlament şi formarea viitorului Guvern.

La terminarea discuţiilor, Ponta s-a arătat optimist în privinţa unei  colaborări cu UDMR, iar preşedintele UDMR Kelemen Hunor a confirmat că viitorul premier va fi desemnat Victor Ponta. „Din punctul meu de vedere, există o singură variantă, indiferent dacă vom intra la guvernare sau nu, cei care au câştigat alegerile şi bineînţeles Victor Ponta. Asta nu are legătură cu situaţia ulterioară desemnării primului ministru“, a declarat preşedintele UDMR.
 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite