Cîţu: Legea consumatorului vulnerabil nu este îndeajuns pentru această iarnă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Declaraţii Guvern FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Declaraţii Guvern FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu

Premierul Florin Cîţu a spune că Legea consumagtorului vulnerabil nu este îndeajuns pentru iarna aceasta şi că Guvernul ia în calcul şi alte măsuri pentru compensarea creşterii preţurilor la energie electrică.

„Legea consumatorului vulnerabil a fost aprobată ieri şi îmi pare bine că, după ce am insistat de o lună de zile, s-a găsit timp şi pentru Legea consumatorului vulnerabil. Este în Parlamentul României de câteva luni de zile, dar nu s-a găsit timp pentru ea. S-a votat ieri în sfârşit. Vreau să văd detaliile exacte, pentru că am înţeles că s-au schimbat puţin lucrurile acolo. Sunt resurse, dar nu ajunge. Legea consumatorului vulnerabil nu este îndeajuns pentru această iarnă. Mai sunt şi alte măsuri pe care le luăm în calcul pentru perioada următoare”, a declarat premierul. 

Camera Deputaţilor a adoptat proiectul de Lege privind stabilirea măsurilor de protecţie socială pentru consumatorul vulnerabil de energie, în calitate de for decizional. Preşedintele comisiei pentru muncă şi protecţie socială, Oana Ţoiu, a transmis că legea se va aplica de la 1 noiembrie în acest an.

Ministrul Energiei Virgil Popescu a transmis pe Facebook un mesaj în care a subliniat că ministerul lucrează la o altă OUG privind compensarea. „Vreau să reamintesc că lucrăm şi la o Ordonanţă de Urgenţă prin care să compensăm până la nivelul venitului mediu sau consumului mediu şi vrem să compensăm în totalitate iarna aceasta”, a transmis ministrul pe Facebook.

Oana Ţoiu a completat că „motivul pentru care legea nu a fost discutată şi aprobată până acum în Camera Deputaţilor nu a ţinut de frâne puse Guvernului. „Propunerea Guvernului, aşa cum a trecut şi de Senat, era intrarea în vigoare de la 1 septembrie 2022 şi noi nu susţineam acest termen şi nu aveam un acord în coaliţie pe el. Soluţia nu a fost să trecem peste Guvern votând amendamentele opoziţiei la acel moment ci să lăsăm mai mult timp ca executivul să poată găsi resursele necesare aplicarii din acest an”, a explicat deputata. 

Politică


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri