Cîţu, despre Certificatul COVID: Nu este mort, e la Camera Deputaţilor. Din păcate nu a fost susţinut de partenerii de coaliţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Cîţu FOTO Inquam Photos / George Călin
Florin Cîţu FOTO Inquam Photos / George Călin

Florin Cîţu a indicat PSD drept principalul responsabil pentru tergiversarea adoptării proiectului de lege privind Certificatul COVID, iniţiativă blocată la Comisia de sănătate din Camera Deputaţilor.

„Există un proiect de lege care (...) Nu este mort, e la Camera Deputaţilor, Din păcate nu a fost susţinut de actualii partenerii de coaliţie. Eu cred că e o variantă de compromis, e soluţia cea mai bună”. a subliniat Florin Cîţu, într-un interviu acordat Televiziunii Române.

Întrebat dacă vor mai fi discuţi în următoarele şedinţe ale Coaliţie, preşedintele PNL a precizat: „Întotdeauna va fi pe masa Coaliţiei. UDMR îl susţine, că l-au semnat cu mine”. 

Florin Cîţu a precizat că în cazul Certificatului COVID tot ce contează este voinţa personală, apoi cea politică şi a dat exemplul său, care a semnat alături de mai mulţi UDMR-işti proiectul de lege şi l-au depus la Parlament, fără a se folosi de Guvern.

„E foarte simplu şi pentru domnul deputat (n.r. - Alexandru Rafila), dacă are un proiect. În Coaliţie voi aduce subiectul pe masă”, a completat Florin Cîţu. 

În prezent proiectul de lege este blocat la Comisia de sănătate din Camera Deputaţilor, acolo unde a ajuns la finalul lunii octombrie. Iniţiativa are mai multe zeci de amendamente depuse şi aşteaptă avizele de la comisiile de specialitate, apoi raportul comun al mai multor comisii. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite