Ciolacu, mesaj pentru Andrej Plenkovic, care a obținut al treilea mandat ca premier al Croaţiei

0
Publicat:

Premierul Marcel Ciolacu l-a felicitat pe Andrej Plenkovic pentru obținerea celui de-al treilea mandat de premier al Croaţiei, subliniind că aşteaptă cu nerăbdare să consolideze în continuare cooperarea bilaterală şi cea din cadrul UE şi NATO.

Premierul l-a felicitat pe omologul său FOTO Inquam
Premierul l-a felicitat pe omologul său FOTO Inquam

„Îl felicit pe Andrej Plenkovic pentru al treilea mandat de prim-ministru al Croaţiei. Aşteptă cu nerăbdare să consolidăm împreună, în continuare cooperarea bilaterală, precum şi colaborarea noastră în cadrul UE şi NATO”, a scris Marcel Ciolacu, duminică pe reţeaua X, fostă Twitter.

Parlamentul croat a aprobat vineri un nou guvern dominat de partidul conservator pro-european HDZ, condus de prim-ministrul Andrej Plenkovic, care a obţinut cel de-al treilea mandat pentru pentru conducerea Executivului în urma alegerilor parlamentare. 

Croația are un nou guvern de coaliție din care face parte și o formațiune de extremă dreapta, relatează euronews, notând însă că la alegerile parlamentare de la mijlocul lunii aprilie, partidul premierului nu a obținut suficiente voturi pentru a forma independent guvernul. 

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite