Ciolacu, despre taxa de solidaritate pentru marile companii: Este o discuţie privind dubla impozitare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marcel Ciolacu, preşedintele PSD. FOTO Inquam Photos / Ilona Andrei
Marcel Ciolacu, preşedintele PSD. FOTO Inquam Photos / Ilona Andrei

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu a declarat, luni, după şedinţa conducerii PSD, că există o discuţie privind dubla impozitare, el precizând că este ferm convins că în coaliţie se va ajunge la o „concluzie corectă pentru români”. „Dacă mai apare o taxă înseamnă că înlocuieşte altă taxă”, a mai spus Ciolacu.

ntrebat dacă PSD va renunţa la taxa pe solidaritate aplicată marilor companii, Marcel Ciolacu a afirmat că este o discuţie ”în ceea ce priveşte dubla impozitare”. 

„Sunt ferm convins că vom ajunge la concluzie corectă pentru români”, a spus el. 

Despre introducerea unort taxe noi, în 2022, Ciolacu a spus: „Nu dublă taxare. Cu alte cuvinte, dacă mai apare o taxă înseamnă că înlocuieşte altă taxă. Nu va exista dublă taxare. Vă dau un exemplu: Dedeman plăteşte impozit pe profit 15%. Vă rog să luaţi legătura cu redactorii dumneavoastră de specialitate, să vedeţi companiile similare companiei româneşti Dedeman, cât plătesc impozit pe profit, în România”. 

Ciolacu a punctat faptul că ţinta de deficit bugetar este de 6,2. „Nu v-am spus că va fi mai mare de 5,84. În primul rând eu ştiu că Guvernul României, indiferent cine a fost prim-ministru, şi-a asumat un deficit, anul viitor, de 6,2, nu 5,84. Indiferent cine se schimbă la guvernare ar trebui să ne asumăm şi să fim responsabili şi să arătăm că, indiferent cine va fi prim-ministru, ne asumăm lucrurile”, a afirmat el. 

Ciolacu a fost întrebat şi de ajutorul dat pensionarilor, în luna ianuarie, ca ajutor, el precizând că este parte din bugetul de stat. 

Preşedintele PNL Florin Cîţu afirma, săptămâna trecută, că nu este de acord cu introducerea unei taxe de solidaritate pentru marile companii, pentru că există deja o directivă care va creşte impozitarea companiilor, în toată lumea, la 15%, care va fi din 2023.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite