Ora 16.00. Coaliţia se reuneşte să discute bugetul pe 2022, dar şi despre Certificatul COVID

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicolae Ciucă şi o parte din miniştrii care fac parte şi din conducerea Coaliţiei FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
Nicolae Ciucă şi o parte din miniştrii care fac parte şi din conducerea Coaliţiei FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Coaliţia se reuneşte, luni, de la ora 16.00, în şedinţă, ministrul Finanţelor Publice, Adrian Câciu fiind aşteptat să prezinte proiecţia bugetară pe 2022. Guvernul s-a angajat că va trimite bugetul în Parlament pentru a fi adoptat până în sărbătorile de Crăciun, însă PNL şi PSD nu se înţeleg în privinţa majorărilor de venituri dorite de social-democraţi pentru anul viitor. Un alt subiect este cel legat de Certificatul COVID.

Partidele de la guvernare vor să discute despre modul cum se conturează nou buget din 2022, în condiţiile în care săptămâna trecută şedinţa a fost una tensionată, principala dispută fiind pe teme necesităţii impunerii unei taxe de solidaritate pentru companiile cu cifră de afaceri de peste 100 de milioane de euro. 

Ministrul Finanţelor Publice, social-democratul Adrian Câciu este aşteptat să vină, luni, cu proiectul privind bugetul pe anul 2022. Preşedintele PSD Marcel Ciolacu spunea, săptămâna trecută, că, din punctul său de vedere, ar trebui să finalizăm anul şi cu un buget trecut prin Parlament. 

Un alt subiect pe care PNL şi PSD nu se înţeleg este proiectul de lege privind certificatul verde. Între ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila şi liderul PNL Florin Cîţu a existat un schimb de replici.

Rafila l-a acuzat pe Cîţu că a dinamitat vaccinarea în România, iar liderul PNL a precizat că în condiţiile în care ai peste 100.000 de persoane vaccinate în România, înseamnă că acest proces merge bine. „PNL a făcut un compromis să fie la guvernare, dar nu va fi Partidul Social Liberal”, a spus Cîţu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite