Ce bani au intrat în conturile partidelor în luna aprilie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
PSd şi PNL au încasat cei mai mulţi bani. FOTO Mediafax / Alexandru Dobre
PSd şi PNL au încasat cei mai mulţi bani. FOTO Mediafax / Alexandru Dobre

Autoritatea Electorală Permanentă a virat, în luna aprilie, în conturile a şapte partide, subvenţii în sumă totală de 13,6 milioane lei. Cei mai mulţi bani au fost primiţi de PSD şi de PNL.

Potrivit unui comunicat al AEP, Partidul Social Democrat a primit 5,27 milioane de lei, Partidul Naţional Liberal  a încasat 4,47 milioane lei, în timp ce Uniunea Salvaţi România doar 1,41 milioanelei.

Alianţa pentru Unirea Românilor a primit 1,06 milioane lei. Reamintim faptul că în primele luni AUR a cheltuit doar 11 lei din banii provenit din subvenţiile acordate partidelor şi că a depus un proiect de lege prin care aceşti bani pot fi direcţionaţi către biserici sau spitale. 

şPartidul Libertate, Unitate şi Solidaritate, formaţiunea condusă de Dacian Cioloş, a încasat 990.000 de lei, în timp ce subvenţiile pentru Partidul Mişcarea Populară s-au ridicat la 275.892 lei, iar cele pentru Partidul Pro România 199.000 de lei.

Citeşte şi:

Alegerile au trecut, partidele nu mai sunt interesate de sondaje. Pe ce au cheltuit formaţiunile politice banii de la stat

Cum s-a sucit AUR în privinţa banilor pentru partide

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite