CCR a respins sesizarea PSD privind angajarea răspunderii Guvernului pe Legea Bugetului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Solicitarea a fost formulată de Marcel Ciolacu alături de Teodor Meleşcanu - FOTO Eduard Enea
Solicitarea a fost formulată de Marcel Ciolacu alături de Teodor Meleşcanu - FOTO Eduard Enea

Curtea Constituţională a respins miercuri cererea de soluţionare a conflictului juridic de natură constituţională dintre Guvern şi Parlament privind Legea bugetului de stat şi Legea bugetului asigurărilor sociale de stat pe 2020.

Potrivit unor surse citate de ştiripesurse, au fost 6 voturi pentru respingere, şi 3 pentru admiterea conflictului. Sursele citate mai explică că dacă sesizarea s-ar fi făcut pe fond, nu pe conflict juridic de natură constituţională, decizia ar fi fost împotriva Guvernului.

Premierul Ludovic Orban a anunţat, pe 23 decembrie 2019, în plenul reunit al Parlamentului, că Guvernul îşi asumă răspunderea pe Legea bugetului de stat pentru 2020 şi pe Legea bugetului asigurărilor sociale pentru anul viitor.

Ulterior, CCR a fost sesizată de preşedinţii celor două Camere ale Legislativului, Marcel Ciolacu, respectic Teodor Meleşcanu, cu privire la posibilul conflict juridic dintre Guvern şi Parlament pe legea bugetului de asigurări sociale şi legea bugetului de stat pe anul 2020.

„Bugetul de stat, deoarece a fost venit prin asumare va fi atacat azi de către mine şi de către preşedintele Senatului ca şi conflict constituţional la CCR. Nu există precedent în Europa ca un Guvern democratic să vină cu un buget fără dezbateri.  De la Ceauşescu România nu a mai cunoscut aşa ceva. Dacă decizia va fi favorabilă, vom stopa ca cineva să mai facă lucrul acesta. Orban va intra în istorie: singurul care şi-a permis asta.  În cursul zilei de 30 voi depune sesizare pe OUG 114. Efectele ordonanţei vor fi suspendate până dă CCR o decizie. Nu excludem o variantă de moţiune în trei zile, dacă şi alte formaţiuni se alătură demersului nostru”, anunţa preşedintele senatului şi liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu, la finalul anului trecut.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite