Oficial. Ursula von der Leyen, votată drept candidată a PPE pentru șefia Comisiei Europene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ursula von der Leyen a primit 400 de voturi„pentru” și 89 „împotrivă” pentru confirmarea sa drept candidată a PPE pentru un nou mandat la șefia Comisiei Europene, vot care a avut loc la Congresul desfășurat la București.

Congresul PPE se desfăşoară la Bucureşti, foto Inquam/Octav Ganea
Congresul PPE se desfăşoară la Bucureşti, foto Inquam/Octav Ganea

UPDATE 489 de voturi au fost valide, iar zece anulate. Din cele 489, 400 au fost „pentru” Ursula von der Leyen, iar 89 „împotrivă”

UPDATE 801 delegați au drept de vot. În plenul Congresului PPE a început sesiunea de de vot care se termină la 11.45. În jurul orei 12.00, Ursula von der Leyen va susține un al doilea discurs.

---

În adunarea Politică a Partidului Popular European a fost validată, marţi seara, candidatura Ursulei von der Leyen. Actuala şefă a Comisiei Europene este candidat unic la alegerile din 9 iunie pentru acest post.

Găzduit pentru a doua oară de Bucureşti, prima dată în octombrie 2012, Congresul al Popularilor Europeni se bucură, pe parcursul a doua zile, miercuri şi joi, de prezenţa a peste 2.000 de delegaţi din peste 40 de ţări. Printre aceştia se numără preşedintele Comisiei Europene, preşedintele Parlamentului European, şefi de state şi de guverne, preşedinţii de partide şi comisarii europeni care fac parte din familia politică a Popularilor Europeni.

Joi, în cadrul Congresului PPE, vor susţine discursuri preşedintele Klaus Iohannis şi şefii de state şi de guverne din UE, prezenţi la eveniment.

În prima zi a reuniunii, miercuri, Partidul Popular European a adoptat, în unanimitate, manifestul care solicită aderarea cât mai curând posibil a României la spaţiul Schengen, după ce delegaţia austriacă a Partidului Popular la putere a renunţat să mai voteze împotrivă. În manifestul adoptat de PPE se menţionează că este nevoie „de aderarea deplină la Schengen pentru Bulgaria şi România, prin ridicarea cât mai curând posibil nu doar a controalelor aeriene şi maritime, ci şi a controalelor la frontierele terestre”.

Congresul este cel mai înalt organism decizional al partidului. Este cel mai important eveniment pentru PPE şi are loc, de obicei, la fiecare trei ani. Scopul acestui organism este să aleagă preşedinţia PPE, să decidă asupra principalelor documente de politici şi programe electorale şi să ofere o platformă pentru şefii de guvern şi liderii de partid PPE.

Anul acesta, Congresul PPE se desfăşoară la Romexpo, Bucureşti, gazdă fiind Partidul Naţional Liberal, în parteneriat cu Partidul Popular European.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite