Candida┼úi exotici la europarlamentare: ÔÇ×Suspectez popula┼úia de┬ápl─âcerea pervers─â a sadomasochismuluiÔÇŁ

0
0
corina ungureanu
Corina Ungureanu, fosta gimnast─â, vrea s─â ajung─â la Bruxelles

Mai mul┼úi candida┼úi independen┼úi, foste vedete dar ┼či simpli anonimi, sper─â s─â ajung─â ┬á├«n Parlamentul European promov├óndu-se cu mesaje din biblie, din via┼ú─â sau din televiziune

Cu dou─â luni ├«nainte de alegerile europarlamentare, programate pe 25 mai, partidele ├«nc─â mai stabilesc lista cu candida┼úi. ├Äns─â, ├«n paralel, mai exist─â o list─â cu┬á oameni f─âr─â carnet de partid care ├«┼či doresc s─â prind─â avionl spre Bruxelles ┼či salariul frumos de eurodeputat. Printre ace┼čti, se num─âr─â at├ót celebrit─â┼úi, precum fosta gimnast─â Corina Ungureanu sau c├ónt─ârea┼úa Mihaela Mihai, dar ┼či nume care nu s-au aflat p├ón─â acum ├«n aten┼úia publicului. Cu to┼úii au un lucru ├«n comun: vor s─â ajung─â la Bruxelles.

Corina Ungureanu a devenit cunoscut─â la finalul anilor ÔÇÖ90, gra┼úie activit─â┼úii sale sportive ┼či premiilor de talie mondial─â pe care le-a ob┼úinut. De notorietate au fost, ├«ns─â, ┼či pictorialele sale ├«n revista ÔÇ×PlayboyÔÇť,┬á┬á iar de la apari┼úiile ├«n revistele pentru b─ârba┼úi, fosta gimnast─â┬á a ajuns s─â fie consiliera primarului ora┼čului Ploie┼čti. Fost─â membr─â UNPR ┼či, ulterior, PSD, ea a decis, ├«n cele din urm─â, s─â candideze independent la alegerile europarlamentare.

De┼či campania nu a ├«nceput ├«nc─â, dubla campioan─â mondial─â ┼či-a ales un slogan ├«nc─â din var─â, unul care a f─âcut deja istorie, la Pro TV: ÔÇ×G├ónde┼čte liber!ÔÇť. Tot pentru aceast─â prim─âvar─â, fosta gimnast─â a mai preg─âtit un proiect: o autobiografie cu titlul ÔÇ×Povestea meaÔÇť.

De┼či nu ┼či-a prezentat proiectele pentru Parlamentul European, Ungureanu a stabilit deja publicul s─âu ┼úint─â: ÔÇ×to┼úi┬á cet─â┼úenii rom├óni care g├óndesc liber ┼či care cred ├«n rolul esen┼úial pe care ├«l joac─â, ├«ntr-un sistem democratic func┼úional, societatea civil─âÔÇť.

ÔÇ×Nu promit marea cu sareaÔÇť
Fosta c├ónt─ârea┼ú─â Mihaela Mihai s-a remarcat, ├«n anii ÔÇÖ70, cu o serie ┼člag─âre care au f─âcut-o celebr─â, printre care ÔÇ×De-ai fi tu salcie la malÔÇť. Acum, artista sus┼úine c─â s-a maturizat, vrea s─â fac─â politic─â,┬á ┼či sper─â ca ┼či electoratul ei s─â fie la fel de ├«n┼úelept.

ÔÇ×Nu mai am 20 de ani, ┼čtiu cine sunt, ce am f─âcut ┼či rom├ónii cred c─â deja ├«ncep s─â aib─â acea maturitate politic─â cu care s─â poat─â judeca oamenii. Faptele mele dovedesc ce fel de om sunt. Eu nu promit marea cu sarea, cum promit al┼úii, le cer rom├ónilor s─â aib─â ├«ncredere ├«n mine ┼či ┼čtiu c─â auÔÇť, spunea artista ├«ntr-un interviu┬á pentru Digi 24.

Dup─â ce a p─âr─âsit scena, Mihaela Mihai a devenit specialist─â ├«n comunicare politic─â.A mai avut tentative de a candida la europarlamentare, ├«n 2007 ┼či 2009, ├«ns─â┬á nu a reu┼čit s─â str├óng─â num─ârul minim de semn─âturi de sus┼úinere. Pe lista sa de proiecte se reg─âsesc ac┼úiuni pentru promovarea culturii poporului rom├ón, dar ┼či promisiuni mai ambi┼úioase, precum ÔÇ×diminuarea corup┼úiei, prin exemplul personalÔÇť.

ÔÇ×Candidez dup─â mult─â rug─âciune ┼či cugetareÔÇť
Familist convins, Iulian Pericle Capsali se recomand─â drept ÔÇ×tat─â a nou─â copii crescu┼úi cu mult─â jertf─â, ├«n spiritul credin┼úei cre┼čtine┼čti ┼či cu deschidere spre valorile educa┼úiei prin ┼čcoal─âÔÇť. Este regizor ┼či publicist, iar de la presa scris─â a ajuns, ulterior, ├«n televiziune. ├Än noiembrie 2012, a pus bazele ÔÇ×Alian┼úei pentru Demnitate Na┼úional─âÔÇť, menit─â s─â ├«nfrunte ÔÇ×provoc─ârile la care au fost supuse Biserica ┼či FamiliaÔÇť.┬áDe ce dore┼čte s─â candideze pentru un fotoliu de europarlamentar? Pentru a promova, ├«n PE, ÔÇ×politica familiilor, nu familiile politiceÔÇť.

Pe acela┼či mesaj se axeaz─â ┼či Peter Costea, pre┼čedintele Alian┼úei Familiilor din Rom├ónia, care, se descrie astfel ├«n CV: ÔÇ×un om de succes ├«n Statele Unite ale AmericiiÔÇť. Dup─â ce a ├«mbr─â┼úi┼čat profesia de avocat ├«n drepturile civile, a decis s─â se implice ├«n via┼úa politic─â. ÔÇ×Am luat decizia de a candida dup─â mult─â rug─âciune ┼či cugetare. Mi-am dat seama c─â Dumnezeu m-a binecuv├óntat mult ┼či c─â a venit vremea s─â fiu ┼či eu o binecuv├óntare pentru al┼úiiÔÇť, anun┼úa Costea, ├«n decembrie 2013.

ÔÇ×Pl─âcerea pervers─â a sadomasochismuluiÔÇť
Erwin Albu nu are, potrivit CV-ului s─âu, vreo leg─âtur─â cu via┼úa politic─â, except├ónd func┼úia sa de consilier local ├«n localitate Codlea, de┼úinut─â vreme de ┼čapte ani. Se descrie drept┬á o persoan─â implicat─â ┼či, de-a lungul timpului, s-a num─ârat printre cei care au protestat ÔÇ×fa┼ú─â de abuzurile clasei politice,┬á a luptat ├«mpotriva ÔÇ×hingherilor de ma┼čini cu contract ilegalÔÇť ┼či a ├«ncercat periodic s─â g─âseasc─â ÔÇ×solu┼úii omene┼čtiÔÇť pentru c├óinii comunitari.

La Bruxelles, Albu vrea s─â pledeze pentru cauza ┼ú─âranului rom├ón, motiv pentru care a stabilit sediul cabinetului s─âu de europarlamentar ├«n comuna Mo┼čna, jude┼úul Sibiu, ├«ntr-o ┼čur─â din gospod─âria lui Willy Schuster, un alt rom├ón care militeaz─â pentru p─âstrarea valorilor satului rom├ónesc.
Albu s-a ar─âtat solidar cu ceilal┼úi independen┼úi. ÔÇ×Chestia asta cu ├«ncrederea ├«n politicieni mi s-a tot p─ârut o naivitate dus─â la extrem ├«n ┼úara noastr─â. Dar c├ónd urmeaz─â ├«n┼čel─âtorie dup─â ├«n┼čel─âtorie, tr─âdare dup─â tr─âdare, dispre┼ú dup─â dispre┼ú, iar poporul ├«nc─â ├«i mai rabd─â pe aceia┼či ┼či aceia┼či reprezentan┼úi din sistemul acestor partide putrede ┼či se uit─â ├«n gura lor, nu pot dec├ót s─â suspectez majoritatea popula┼úiei de pl─âcerea pervers─â a sadomasochismului ┼či mutil─âriiÔÇť, spune Albu pe blogul personal.┬á

Cernea vrea ┼či el ├«n PE
Deputatul independent Remus Cernea ┼či-a anun┼úat candidatura la europarlamentare din luna decembrie a anului trecut.┬á ÔÇ×Voi candida av├ónd o agend─â dedicat─â temelor de mediu, ap─âr─ârii drepturilor omului ┼či drepturilor minorit─â┼úilor, separ─ârii dintre stat ┼či biseric─â, promov─ârii noilor tehnologii prietenoase cu mediul ", a explicat Cernea.

Cite┼čte ┼či:

EU Observer, despre europarlamentare: Politicienii rom├óni ├«┼či pun rudele pe func┼úii c─âldu┼úe la Bruxelles

PNL dansează în familie la europarlamentareUltima or─â

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite