BEC și AEP: suspendarea activității de predare a materialelor electorale reprezintă o procedură neprevăzută de legislația electorală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

BEC și AEP susțin că suspendarea activității de predare a materialelor electorale și a activității de centralizare a rezultatelor reprezintă o procedură excepțională, neprevăzută de legislația electorală.

stampila vot sectie votare digi

Cele două instituții au trimis marți, 11 iunie 2024, o circulară referitoare la activitatea de predare a materialelor rezultate în urma alegerilor din 9 iunie 2024.

Aceasta este semnată de președintele Biroului Electoral Central, Vasile Bîcu, și de președintele Autorității Electorale Permanente, Toni Greblă. Documentele au fost trimise Birourilor Electorale de Circumscripție Județeană și Biroului Electoral de Circumscripţie Nr. 42 –Municipiul Bucureşti.

„Luând în considerare unele aspecte supuse atenției Biroului Electoral Central, precizăm că suspendarea activității de predare a materialelor rezultate în urma procesului electoral și a activității de centralizare a rezultatelor constituie o procedură excepțională, neprevăzută de legislația electorală. Astfel, dacă aceste activități au fost deja suspendate la nivelul unor circumscripții în cursul zilei de 10.06.2024, vă rugăm ca, la reluarea operațiunilor, activitatea să o desfășurați neîntrerupt până la încheierea procedurilor de centralizare a rezultatelor. Vă rugăm să procedați la comunicarea prezentei circulare către birourile electorale de circumscripție din aria dumneavoastră de competență teritorială”, le-au transmis președintele Biroului Electoral Central, Vasile Bîcu, și președintele Autorității Electorale Permanente, Toni Greblă, președinților Birourilor Electorale de Circumscripție Județeană și Biroului Electoral de Circumscripţie Nr. 42 – Municipiul Bucureşti.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite