Avertismentul șefei Comisiei Europene: Populiștii și naționaliștii vor să distrugă Europa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ursula von der Leyen, șefa Comisiei Europene și candidata PPE pentru un nou mandat în această funcție, a precizat, la Congresul popularilor europeni, că unitatea continentului e amenințată de forțele extremiste și populiste.

Ursula von der Leyen Foto EPA EFE jpg

Noi credem în demnitatea fiecărui om și asta este și crezul meu în calitate de creștin-democrată. Asta este ceea ce suntem și pentru ceea ce vom lupta în alegeri. Lumea este la fel de periculoasă cum a fost de generații. Agresiunea Rusiei a încercat să șteargă Ucraina de pe fața pământului. Războiul a intrat acum în cel de-al treilea an și este mai intens ca niciodată. Vedem (...) pericolul dictatorilor: războiul din Gaza, destabilizarea Orientului Mijlociu, vedem China și pe alții cu o competiție economică agresivă", a declarat Ursula von der Leyen în discursul susținut la Romexpo.

Șefa Comisiei Europene a mai declarat că în UE, acasă, „prietenii lui Putin încearcă să rescrie istoria și să deturneze viitorul" Europei. „Ei răspândesc ură din spatele tastaturilor. (...) Pacea și uniunea Europei este contestată cum nu a mai fost niciodată de populiști, naționaliști și de demagogi, fie că sunt din extrema-dreaptă sau extrema-stângă (...) Poate au nume diferite, dar scopurile sunt aceleași: vor să ne calce în picioare valorile și să ne distrugă Europa. Noi, PPE, nu vom lăsă niciodată să se întâmple așa ceva", a continuat Von der Leyen.

Atac la rețelele de crimă organizată

Șefa Comisiei a avut un avertisment și către rețelele de crimă organizată, mai ales cele responsabile de traficul de carne vie.  „Împreună am livrat prin Pactul privind migraţia şi azilul. Am întărit frontierele europene şi vom continua să facem acest lucru. Ne-am îndeplinit obligaţiile europene în trecut şi o vom face şi pe viitor. Dar noi, europenii, decidem cine vine în Europa şi în ce condiţii, şi nu reţelele de crimă organizată şi traficanţii", a spus Ursula von der Leyen, referindu-se la transferul solicitanţilor de azil către ţările terţe, prevăzut în manifestul PPE adoptat miercuri în unanimitate.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite