Adrian Năstase: Nu mă voi implica în campania lui Victor Ponta

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adrian Năsatse, la ieşirea din puşcărie Foto: Marian Iliescu
Adrian Năsatse, la ieşirea din puşcărie Foto: Marian Iliescu

Fostul premier Adrian Năstase a vorbit, marţi seară, la TVR, despre relaţia sa cu Serviciile Secrete în perioada în care a condus Guvernul.

„Tema agenţilor de influenţă mi se pare o temă actuală, de secol XXI, de care ar trebui să ne ocupăm mai mult. Agenţii de influenţă stimulează o temă actuală. Ar trebui să dăm o mai mare atenţie acestor lucruri, pentru că zona economică manifestă un mai mare interes. Eu am făcut un lucru, care poate nu este cunoscut: la şedinţele de Guvern participau un director adjunct de la SRI şi SIE. Ideea era asta: n-ar rost să mergeţi să vă căutaţi surse în Guvern să vă povestească anumite lucruri, mai bine veniţi şi ascultaţi, poate vă interesează vreo informaţie“, a spus Adrian Năstase.

Fostul premier a comentat şi reacţia lui Andrei Pleşu faţă de Radu Beligan, cel care şi-a arătat susţinerea faţă de Victor Ponta în cursa electorală.

„Nu pot să accept un anumit lucru: el, care s-a dăruit cu trup şi suflet la Cotroceni, unei persoane care a avut un rol nociv asupra evoluţiei României, nu poate să se manifeste asupra cuiva care îl sprijină pe un candidat la Preşedinţie. Nu înţeleg ca cineva să cenzureze pe altcineva care are o altă opinie. E vorba despre libertatea de opinie“, a mai spus Năstase.

„Nu mă voi implica în campania lui Victor Ponta, pentru a nu oferi vulnerabilităţi. Nu vreau să le dau şansa contracandidaţilor săi de a-l ataca. Însă susţinerea mea, dintre toţi candidaţii, merge către Victor Ponta. Vreţi să vă spun de ce? Încă nu a început campania. Participarea mea la manifestări publice va continua“, a mai spus fost şef al Guvernului.

Întrebat care ar trebui să fie principala calitate a noului preşedinte, Adrian Năstase a  precizat că în primul rând trebuie să inspire încredere. În plus, noul lider de la Cotroceni „trebuie să fie în primul rând proromân. Nu prorus, prochinez sau proamerican”.

Meleşcanu, un om al tuturor anotimpurilor

„Am lucrat foarte bine cu el. Meleşcanu este un om admirabil. Un om al tuturor anotimpurilor. O persoană agreabilă. Important va fi să înţelegem cine îl susţine. Traseul său a fost destul de complex”, a fost părerea fostului premier român Adrian Năstase în ceea ce priveşte Teodor Meleşcanu.

De asemenea, fostul lider social-democrat a amintit faptul că a avut o contribuţie importantă la aducerea lui Meleşcanu în tabăra stângii politice.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite