Un şobolan „erou“ a fost medaliat pentru „vitejie şi devotament“

Un şobolan „erou“ a fost medaliat pentru „vitejie şi devotament“

Şobolanii sunt instruiţi pentru a detecta un compus chimic din explozivi şi, odată ce a fost detectată o mină terestră, ei zgârie pământul de deasupra pentru a-şi alerta manipulatorul

Un şobolan uriaş din Africa, antrenat să detecteze minele terestre din Cambodgia, a primit o medalie de aur pentru „vitejia şi devotamentul său”.

Magawa este cunoscut ca şobolanul erou şi este cel mai de succes şobolan instruit de APOPO, asociaţia pentru animale din Belgia. Animalul a descoperit 39 de mine terestre şi 28 de articole de muniţie neexplodate, curăţând peste 141.000 de metri pătraţi de teren - echivalentul a 20 de terenuri de fotbal, scrie The Independent.

Este primul şobolan care a primit o medalie PDSA de când organizaţia caritabilă a început să premieze animalele, în urmă cu 77 de ani.

Christophe Cox, director executiv APOPO, a declarat agenţiei de ştiri PA că medalia a fost „într-adevăr o onoare” pentru organizaţia caritabilă unde lucrează de peste 20 de ani“.

Centrul de acţiune împotriva minelor cambodgiene estimează că pot exista până la şase milioane de mine terestre şi alte piese de muniţie neexplodată în pământ, dar unele estimări ajung până la 10 milioane.

Şobolanii sunt instruiţi pentru a detecta un compus chimic din explozivi şi, odată ce a fost detectată o mină terestră, ei zgârie pământul de deasupra pentru a-şi alerta manipulatorul. Ei ignoră orice alte metale îngropate în pământ, ceea ce înseamnă că funcţionează mai rapid decât detectoarele de metale.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările