Scandalos: 57 de viermi descoperiţi în urechea unei bolnave de Alzheimer. Personalul de la azilul de bătrâni nu îşi făcea datoria!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
57 de viermi descoperiţi în urechea unei bolnave de Alzheimer FOTO maricopa.gov
57 de viermi descoperiţi în urechea unei bolnave de Alzheimer FOTO maricopa.gov

Catherine McCann este incapabilă să vorbească sau să aibă grijă de ea însăşi.În timp ce se afla sub îngrijiri la azilul de bătrâni Lutheran Home din Arlington Heights, o muscă i-a intrat în ureche şi a depus ouă care s-au transformat în 57 de larve.

  Bătrâna, în vârstă de 97 de ani, în urechea căreia au fost găsite aproape 60 de larve, suferă de Alzhaimer şi a plătit aproximativ 10.000 de dolari pe lună, pentru îngrijiri medicale. Familia bătrânei este hotărâtă să dea în judecată azilul pentru neglijenţă şi stres emoţional.
John McCann, soţul femeii, a declarat pentru CBS: “Am fost oripilat, şocat. Mi se pare teribil ce s-a întâmplat. Am plătit tot ce era necesar pentru o îngrijire de calitate. Aşa ceva este inadmisibil! După ce le-am dat 270.000 de dolari, toate economiile mele de o viaţă, nu am primit nicio veste de la ei!”

Bărbatului i s-a spun că îngrijitorii şi-au dat seama că ceva nu era în ordine atunci când femeia a început să îşi scarpine ureche stângă, în mod repetat. O asistentă a examinat-o şi, după ce a fost descoperită o larvă, bătrâna a fost transportantă la spital.

Chirurgii au înlăturat 57 de larve şi au făcut o înregistrare video care să dovedească infestarea.
“Este o imagine pe care nu o voi uita în viaţa mea. Şi am auzit-o ţipând în timp ce îi extrăgeau viermii din ureche!” mărturiseşte fiica victimei, Mary.

În urma analizelor, experţii au constatat că viermii se aflau deja în urechea femeii de două, trei zile.
Bătrâna avusese anterior o infecţie a urechii stângi, de aceea asistentele ar fi trebui să îi pună picături cu antibiotic de patru ori pe zi, pentru vindecare. 

Deşi personalul azilului de bătrâni susţine că picăturile i-au fost administrate, avocatul bătrânei este convins că asta nu s-a întâmplat pentru că, în caz contrar, cineva ar fi trebui să observe mai devreme cele 57 de larve.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite