Primarul din Japonia care a devenit ţinta criticilor după ce a muşcat o medalie olimpică anunţă că îşi va dona salariul pe trei luni VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Incidentul a avut loc în timpul unei vizite a lui Goto la primăria din Nagoya Foto: Getty Images
Incidentul a avut loc în timpul unei vizite a lui Goto la primăria din Nagoya Foto: Getty Images

Primarul oraşului japonez Nagoya, Takashi Kawamura, a devenit ţinta criticilor acum câteva zile după ce la un eveniment a muşcat din medalia de aur obţinută de jucătoarea de softball Miu Goto, la JO de la Tokyo, pentru a fi fotografiat astfel. În urma a mii de plângeri sosite la adresa primăriei el a declarat, luni, că este pregătit să renunţe la salariul pe trei luni, adică 1,5 milioane de yeni (13.000 de dolari).

Kawamura a fost acuzat şi de hărţuire sexuală după ce a întrebat-o pe Goto dacă ″relaţiile romantice sunt interzise″⁣ la Jocurile Olimpice, potrivit Ştirileprotv.ro.

″Am discreditat ocazia şi am jignit-o pe Goto şi poporul japonez″⁣, a recunoscut primarul, care şi-a cerut scuze în cadrul conferinţei de presă, precizând că urmează cursuri împotriva hărţuirii după acest incident. 

Totuşi, Kawamura a respins posibilitatea unei demisii, subliniind că va continua să îi servească în continuare pe cetăţenii din Nagoya.

Primarul a declarat că s-a oferit să plătească pentru ca medalia să fie înlocuită. “Sper că se fac aranjamente conform dorinţelor domnişoarei Goto”, a declarat Kawamura, potrivit News.ro.

Însă costurile schimbării medaliei vor fi suportate de Comitetul Internaţional Olimpic, potrivit comitetului de organizare Tokyo 2020.

   

Imaginile cu Kawamura muşcând medalia au devenit virale şi au dus la peste 7.000 de plângeri pe adresa primăriei.

Echipa de softball a Japoniei a câştigat aurul olimpic la Tokyo învingând în finală SUA. Medalia de bronz i-a revenit Canadei, care s-a impus în finala mică în faţa Mexicului.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite