Misterul trupului mumificat al unui german, care a fost găsit pe un iaht în derivă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Specialiştii în criminalistică încearcă să rezolve misterul trupului mumificat al unui bărbat, găsit pe un iaht în derivă din Marea Filipinelor.

Trupul lui Manfred Fritz Bajorat, un navigator german de 59 de ani, a fost găsit pe iahtul său pe 25 februarie, la 95 de kilometri de coasta oraşului filipinez Barobo. Pescarii care au făcut descoperirea au observat că iahtul suferise distrugeri masive şi că trupul neînsufleţit al bărbatului era mumificat, scrie iflscience.com.

Se crede că Bajorat a plecat de acasă în 2008, alături de soţia sa, pentru a-şi urma pasiunea pentru navigat. Soţia sa a murit după doi ani, din cauza cancerului, iar ultimul contact cunoscut cu Bajorat datează de anul trecut, când un bărbat a vorbit cu el pe Facebook de ziua lui.

Poliţia locală spune că nu a găsit dovezi că s-ar fi întâmplat ceva suspect la bordul iahtului, deşi circumstanţele exacte ale morţii sale nu sunt încă clare. O serie de specialişti spun că procesul de mumificare ar fi survenit la câteva luni, sau chiar la câteva săptămâni de la deces.

„În timp ce stătea la birou, probabil că a făcut un atac de cord. Dar asta e o speculaţie”, spune Mark Benecke, criminalist din Koln.

Specialiştii cred că, după deces, condiţiile din Marea Filipinelor s-au dovedit ideale pentru ca trupul neînsufleţit să se usuce rapid, iar pielea a devenit, astfel, o barieră pentru bacteriile care ar fi provocat descompunerea.

image

Mumia a fost descoperită la postul radio al iahtului FOTO Poliţia din Barobo

„Aerul, căldura şi salinitatea mării sunt foarte favorabile mumificării”, spune Peter Vanezis, profesor de patologie criminalistică.

„Începe în două-trei săptămâni. Degetele şi alte extremităţi - nasul, faţa - se usucă repede, şi într-o lună sau două mumia e gata”, mai spune acesta.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite