Două femei au fost arestate pe aeroportul din Bankok, după ce în bagajele lor au fost găsite 109 animale vii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto ilustrativă: Arhivă
Foto ilustrativă: Arhivă

Două femei au fost reţinute pe aeroportul Suvarnabhumi din Bankok şi învinuite de contrabandă, după ce în bagajelor lor au fost descoperite 109 animale vii, printre care şerpi, şopârle, porci spinoşi şi ţestoase, relatează CNN, care menţionează oficialii thailandezi.

Animalele au fost găsite după ce valizele au fost scanate cu raze X. Specialiştii în faună sălbatică, solicitaţi la faţa locului au descoperit în cele două bagaje doi porci spinoşi, 35 de ţestoase, 50 de şopârle şi 20 de şerpi, potrivit CNN.

Oficialii thailandezi au afirmat că valizele aparţineau unor femei din India: Nithya Raja, 38 de ani, şi Zakia Sulthana Ebrahim, 24 de ani, care urmau să se îmbarce către oraşul indian Chennai. 

Nithya Raja şi Zakia Sulthana Ebrahim au fost învinuite de încălcarea legii privind conservarea şi protecţia faunei sălbatice din anul 2019, legea privind bolile animalelor din 2015 şi legea vamală din 2017. 

Traficul de animale prin aeroporturi este o problemă care datează de mai multă vreme în regiune. Totodată, în anul 2019, un bărbat care a sosit în Chennai, India, din Bangkok a fost arestat la aeroport după ce ofiţerii vamali au descoperit un pui de leopard de o lună în bagajele sale. 

Într-un document din luna martie a anului 2022 al Traffic, o agenţie de supraveghere a comerţului cu animale sălbatice, a fost stabilit că peste 70.000 de animale sălbatice au fost găsite în aeroporturile indiene, între 2011 şi 2020. 

„Aeroportul Internaţional Chennai, Tamil Nadu, a înregistrat cel mai mare număr de incidente cu capturi de animale sălbatice, urmat de Aeroportul Internaţional Chhatrapati Shivaji, Mumbai şi Aeroportul Indira Gandhi din New Delhi”, se arată în raport. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite