Cum a apărut cuvântul OK? Cea mai populară abreviere din limba engleză era, de fapt, o glumă

Cum a apărut cuvântul OK? Cea mai populară abreviere din limba engleză era, de fapt, o glumă

Abrevierea OK este folosită în peste 600 de limbi şi dialecte din lume

Este probabil cel mai cunoscut cuvânt din lume şi unul dintre cele mai utilizate. Se estimează că s-a răspândit în 600 de limbi şi dialecte. Este greu de stabilit originea precisă a expresiei OK, dar o ipoteză este că a pornit de la o glumă.

Au existat numeroase teorii despre originea acestei expresii, care pare să fi fost folosită prima oară în SUA la mijlocul secolului al XIX-lea. Majoritatea sunt pure speculaţii. Nu este deloc probabil, din dovezile lingvistice şi istorice, ca OK să provină din expresia scoţiană och aye, grecescul ola kala („este bine‟), indianul „choctaw oke‟ sau „okeh‟ („aşa este‟) sau din francezul „aux Cayes‟ („de la Cayes‟, un port din Haiti).

Una dintre teoriile plauzibile este aceea că termenul a apărut în rândul sclavilor negri de origine vest-africană. Acesta reprezenta un cuvânt care înseamna „bine, aşa este‟ în diferite limbi din Africa de Vest.

Citeşte aici cum abrevierea a apărut în urma unor glume cu cuvinte scrise greşit.  

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările