Cel mai tânăr alcoolic din lume are doar 2 ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copilul devine agitat şi plânge dacă nu primeşte băuturi alcoolice FOTO Oddity Central
Copilul devine agitat şi plânge dacă nu primeşte băuturi alcoolice FOTO Oddity Central

Cheng Cheng, din provincia chineză Anhui, are 2 ani şi este cel mai tânăr alcoolic din lume. Părinţii i-au dat băieţelului să bea vin la vârsta de 10 luni ca să nu mai plângă şi, de atunci, a preferat băuturile alcoolice laptelui.

Pe măsură ce a crescut, copilul a prins gustul alcoolului, începând să consume asemenea băuturi în cantităţi tot mari. La început, familia băieţelului a glumit pe seama acestei situaţii – li s-a părut amuzant că micuţul a băut o sticlă întreagă de bere, fără a prezenta vreun efect secundar, precum mahmureală sau bătăi rapide ale inimii. 

„Pur şi simplu a golit sticla şi a cerut mai mult. Toată familia a spus că acest copil va bea foarte mult când va creşte”, a declarat mătuşa copilului, Cai Teng.

Acum, însă, povestea a ajuns cunoscută, iar familia lui Cheng Cheng este aspru judecată pentru încurajarea acestui comportament. Mass media s-au scandalizat, iar doctorii i-au avertizat pe părinţii băiatului să pună capăt dependenţei, înainte ca sănătatea lui să fie grav afectată.

Subiectul a ajuns şi în atenţia serviciilor sociale din China, care urmează să decidă dacă îl vor lua pe Cheng Cheng de lângă părinţii săi şi îl vor plasa într-un orfelinat. Această ameninţare i-a determinat pe părinţii băieţelului să ia problema în serios, aşa că acum fac tot ce pot pentru a-şi determina odrasla să renunţe la alcool. 

„Uneori este foarte gălăgios şi trebuie să-l lăsăm să guste puţin vin. Se uită întruna după sticle de alcool, pe care le ascundem, să nu le vadă. Nu îl vom mai lăsa să consume alcool. Ne temem că îi va afecta creşterea”, a spus mama lui Cheng Cheng.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite