Cât costă o schimbare de sex pe banii statului american, operaţie de care va beneficia un criminal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un judecător federal din California a ordonat aprobarea unei operaţii de schimbare de sex pentru un deţinut transsexual închis pentru crimă. Preţul operaţiei, care va fi achitat din banii statului, ajunge la o sumă fabuloasă.

Michelle-Lael Norsworthy, în vârstă de 51 de ani, născută Jeffrey Bryan Norsworthy, este închisă pe viaţă pentru crimă de gradul doi. Transsexualul a fost diagnosticat cu disforie de gen severă, motiv pentru care judecătorul Jon Tigar a considerat recent că refuzarea cererii deţinutului pentru o operaţie de schimbare de sex ar fi o încălcare a dreptului său constituţional. 

Reprezentanţii Departamentul de Corecţie şi Reabilitare din California nu sunt, însă, de acord cu decizia judecătorului, intenţionând să facă recurs. Aceştia din urmă consideră că, după tratamentele cu hormoni şi terapia primită în închisoare, Michelle-Lael nu are nevoie imediată de operaţiea care costă 100.000 de dolari. În plus, potrivit „Daily Mail”, operaţia ar putea ridica probleme practice, transsexualul fiind încarcerat în închisoarea de stat Mule Creek, din Ione, Statele Unite, destinată exclusiv bărbaţilor. 

Din moment ce este închisă într-o astfel de instituţie, Norsworthy ar putea fi supusă unor acte violente sau violului. Siguranţa ei ar fi pericilitată şi într-o închisoare pentru femei, având în vedere istoricul său de violenţă domestică şi condamnarea pentru asasinat. Operaţia transsexualului ar fi a doua operaţie de acest gen efectuată unui deţinut, chiar dacă prima a fost realizată din necesitate unui deţinut din Texas care s-a castrat de unul singur.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite