Înmormântat în cafetieră: un om de afaceri îşi doarme somnul de veci într-o urnă similară cu produsul pe care l-a făcut celebru VIDEO

Înmormântat în cafetieră: un om de afaceri îşi doarme somnul de veci într-o urnă similară cu produsul pe care l-a făcut celebru VIDEO

Bizara înmormântare a atras atenţia mass-media, în publicaţia „The Local” precizându-se că urna-cafetieră în care se află cenuşa lui Renato Bialetti a fost depusă în cripta familie, în Omegna, Italia. FOTO AP

Omul de afaceri Italian Renato Bialetti, care a făcut faimoasă în toată lumea cafetiera din aluminiu, a murit în urmă cu câteva zile, la vârsta de 93 de ani, cenuşa sa fiind depusă într-o urnă realizată după modelul clasic al cafetierei vândute întreaga viaţă.

Bizara înmormântare a atras atenţia mass-media, în publicaţia „The Local” precizându-se că urna-cafetieră în care se află cenuşa lui Renato Bialetti a fost depusă în cripta familie, în Omegna, Italia.

Cafetiera a fost realizată în 1933, de italianul Luigi di Ponti, iar brevetul invenţiei a fost cumpărat de tatăl lui Renato, Alfonso Bialetti, un vânzător de aluminiu. 

Renato a preluat afacerea de la tatăl său în 1940 şi a făcut în Italia o campanie de marketing care a transformat cafetierele din aluminiu în produse „vedete”, asociate cu o mascotă reprezentată de un omuleţ cu mustaţă, simbol recunoscut astăzi în întreaga Italie.  

Se estimează că, de-a lungul timpului, au fost vândute în întreaga lume peste 330 de milioane de cafetiere din aluminiu.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările