Zbor deasupra unui cuib de gheaţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arhivă Adevărul
Arhivă Adevărul

Belgianul Seppe Simts a sărit cu snowboardul peste Hotelul de Gheaţă de la Bâlea Lac. Săritura vicecampionulul mondial la snowboard a măsurat 20 de metri lungime, Seppe atingând o înălţime de peste 10 metri în punctul maxim.

Căldura, neobişnuită pentru această lună sus la lac, a lucrat împotriva lui Seppe Smits şi a încercării sale de a se duela cu Hotelul de Gheaţă. Altfel, decorul perfect l-a impresionat pe belgian, prezent pentru prima oară în România.

„Este superb aici, cu toţi aceşti munţi de jur împrejur. Paradisul oricărui snowboarder", spune puştiul de 19 ani. A cucerit anul trecut titlul de vicecampion mondial la „big air", iar din acest an este atlet Red Bull. Proba snowboardului în care săritura înseamnă totul este specialitatea casei. Însă saltul peste ineditul obstacol de la Bâlea era o premieră şi pentru el.

Douăzeci de oameni au lucrat timp de o săptămână pentru a „pregăti" Hotelul de Gheaţă. Au fost construite două rampe, una de decolare şi una de aterizare.

Pe snowboard la 90 de km pe oră

S-a lucrat atent, pentru ca decolarea să nu aibă nici cea mai mică denivelare care să provoace un accident nedorit. Seppe a rulat cu 90 de kilometri la oră înaintea săriturii, dar împreună cu pilotul snowmobilului au repetat îndelung până când au găsit viteza optimă. „Acesta a fost cel mai greu lucru. Fiind pentru prima oară când am sărit tractat, nu mi-am dat seama de la început de ce viteză aveam nevoie", a spus belgianul după salt.

„În concursurile de big air vezi tot timpul aterizarea. Aici însă nu vedeam rampa şi nu puteam decât să ghicesc ce se va întâmpla. Nici vântul nu a fost de prea mare ajutor", a mai explicat belgianul la final. Deşi a suferit o căzătură destul de serioasă în timpul pregătirilor, temerarul snowboarder nu s-a oprit.

A mers până la capăt şi în cele din urmă a efectuat săritura. Aterizarea a fost dificilă, Seppe s-a ales cu o contractură musculară destul de serioasă, dar misiunea a fost îndeplinită. „Simt o uşoară imobilitate în picioare, dar în câteva zile voi fi mult mai bine", a spus belgianul.

Unu la unu cu Seppe Smits

- Are 19 ani
- S-a născut în Belgia, la Westmalle
- Face snowboard de la 9 ani
- Din 2010 este atlet susţinut de Red Bull
- Crede că Angelina Jolie este „superfierbinte"
- Îi place Superman pentru că poate zbura
- Nu se uită la fotbal
- Îşi doreşte mereu victoria, dar recunoaşte că este foarte greu acest lucru

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite