VIDEO Paradoxul lui Wesley Sneijder: joacă la Galatasaray, dar a îngropat sperenţele turcilor pentru Mondiale. De ce a fost special olandezul la Istanbul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sneijder are 96 de selecţii în naţionala Olandei FOTO Reuters
Sneijder are 96 de selecţii în naţionala Olandei FOTO Reuters

Deşi este plătit de clubul turc Galatasaray, unde joacă din ianuarie 2013, olandezul Wesley Sneijder nu a avut niciun resentiment pentru a marca la Istanbul, în poarta Turciei, golul care a pus capăt speranţelor naţionalei otomane pentru a ajunge la Mondiale.

Wesley Sneijder a fost unul dintre actorii principali ai partidei Turcia-Olanda, decisivă pentru echipa lui Terim în drumul spre Mondiale. Selecţionerul Olandei nu a ţinut cont de faptul că Sneijder joacă la Galatasaray, unde este foarte iubit de fanii acestei formaţii şi l-a titularizat pe olandez contra Turciei.

Ca un profesionist desăvârşit, Sneijder a jucat la turaţie maximă şi a punctat spre finalul partidei, spre stupefacţia ultraşilor turci, care, însă, nu l-au apostrofat. Olandezul şi-a arătat respectul pentru clubul şi ţara unde îşi desfăşoară activitatea atunci când nu s-a bucurat deloc pentru golul marcat. Mai târziu, presa turcă a apreciat lipsa de reacţie a atacantului, deşi existau unele voci că Sneijder nu va mai avea trai cu fanaticii suporteri otomani dacă va face un meci bun la Instanbul.

În ciuda acestei situaţii, Sneijder ar putea fi vândut la iarnă de Galatasaray. Atacantul are probleme la echipa sa de club, fiind considerat vinovat pentru demiterea lui Fatih Terim de la Galatasaray. În aceste condiţii, Sneijder a căzut în dizgraţia şefilor Galatei, care şi-ar doresc să scape de el la iarnă, scrie gsp.ro.

Sneijder (29 de ani) a jucat cea mai mare parte a carierei la Inter Milano, unde a fost coleg cu Cristi Chivu. În luna ianuarie a acestui an s-a transferat la Galatasaray cu care are contract până în 2016. La echipa naţională, olandezul a bifat 96 de meciuri, înscriind 26 de goluri. Conform site-ului de specialitate transfermarkt.de, Sneijder are o cotă de piatţă de 17 milioane de euro.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite