Vot de protest al fanilor bulgari: Premierul Borisov, cel mai bun fotbalist al anului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Bulgariei, Boiko Borisov, a fost votat de fanii bulgari pe primul loc în topul celor mai buni fotbalişti ai anului, în semn de protest faţă de mediocritatea fotbalului din această ţară.

Borisov, luat în considerare ca fotbalist al echipei Vitoşa Bistriţa, din a treia ligă bulgară, pentru care evoluează din când în când, a primit 44 la sută din voturi (3.501), informează novinite.com. Pe poziţia a doua se află componentul formaţiei Manchester United, Dimităr Berbatov - 24 la sută (1.955 voturi), iar locul trei reprezintă tot rezultatul unui vot de protest, fiind ocupat de fotbalistul Vasil Lukaev de la o echipă din a cincea ligă bulgară, Şipka Dragor (5 la sută - 430 de voturi).

Locurile 4-10 sunt ocupate, în ordine, de jucătorii Nikolai Mihailov (Twente Enschede, 397 voturi), Stiliian Petrov (Aston Villa, 382 voturi), Vladimir Gadjev (Levski Sofia, 243 voturi), Branimir Kostadinov (Botev Vraţa, 134 voturi), Hristo Iovov (Levski Sofia, 113 voturi), Spas Delev (ŢSKA Sofia, 94 voturi) şi Todor Ianchev (ŢSKA Sofia - 91 voturi).

"Acest vot arată nu că Borisov este cel mai bun fotbalist, ci faptul că fotbalul bulgar are nevoie de reforme şi de o nouă politică. Sportul bulgar se confruntă cu probleme serioase, între care şi lipsa de finanţare", a afirmat premierul bulgar în vârstă de 52 de ani, într-o scrisoare adresată organizatorilor.

Votul fanilor s-a încheiat în noaptea de duminică spre luni, însă ca urmare a rezultatelor controversate câştigătorul titlului de cel mai bun fotbalist al anului va fi stabilit de reprezentanţii mass-media, ceremonia de premiere urmând să aibă loc la 23 decembrie.

Alegerea lui Borisov de către suporteri în topul celor mai buni fotbalişti vine în contextul unor tensiuni sociale în Bulgaria. Căile ferate bulgare s-au aflat, luni, în a 12-a zi de grevă, iar agricultorii au blocat şoselele pentru a protesta faţă de reducerea subvenţiilor.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite