Voleibalistă de la Lugoj, depistată cu sibutramină

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Federaţia Română de Volei a anunţat suspendarea voleibalistei Andreea Moldovan, de la CSM Lugoj, pe o perioadă de trei luni, după ce sportiva a recunoscut consumul unor pastile de slăbit, care conţineau sibutramină.

Potrivit comunicatului FR Volei, voleibalista a fost suspendată pe o perioadă de 3 luni, în conformitate cu dispoziţiile art.37, teza II, din Legea 227/2006, privind prevenirea şi combatarea dopajului în sport, republicată, având în vedere faptul că sportiva a recunoscut încă din momentul semnării Invitaţiei pentru testul doping şi a Formularului de control doping, utilizarea produsului "Capsula de slăbit", care conţine sibutramină.

"Prezenţa în proba sa de urină a N,N-bis-desmetil-sibutramină, N-desmetil-sibutramină, metaboliţi ai sibutraminei, substanţă inclusă la clasa S6.b (Stimulente specifice), constituie o încălcare a art.2 alin. (2) lit. a) din legea menţionată", se specifică în comunicatul forului naţional.

Perioada de trei luni de suspendare a intrat în vigoare din data de 19 ianuarie.

Tot pentru sibutramină a fost suspendat anul trecut, în Italia, și Adrian Mutu, care a fost însă suspendat pentru 9 luni, deoarece s-a cosiderat că este recidivist, după scandalul ”cocaina”, de pe vremea când evolua pentru Chelsea.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite