Voinţa i-a mărit salariul lui „Pufi“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bălgrădean, noua vedetă a lui Dinamo
Bălgrădean, noua vedetă a lui Dinamo

Bălgrădean şi-a încununat evoluţiile excelente din ultima perioadă cu o prestaţie de nota 10 contra sibienilor. Drept urmare, acţionarii îi vor oferi un contract de 40.000 de euro pe sezon.

De la Bogdan Lobonţ încoace, Dinamo nu a mai avut un portar care să inspire atâta siguranţă coechipierilor. Goalkeeperul de 23 de ani s-a impus între buturile „câinilor" mai greu. A venit gratis de la UTA, în vara lui 2010, dar a ajuns titular abia în returul sezonului trecut, profitând de accidentarea lui Dolha. De atunci, nimeni nu l-a mai scos dintre buturi. Mai mult, evoluţiile din acest campionat l-au propulsat pe arădean la naţională.

Revenit de la lot, unde a apărat în amicalul cu Grecia, „Pufi" a avut o prestaţie senzaţională în victoria cu Voinţa Sibiu. Paradele sale au salvat patru mingi de gol, iar pe acţionari i-au convins că e momentul unei măriri salariale. Bălgrădean era cel mai prost plătit titular din echipă, cu un contract de 24.000 de euro pe sezon. Acum, el urmează să încaseze 40.000 de euro pe an.

La această sumă se vor adăuga şi bonusuri pentru fiecare prezenţă la echipa naţională. „Adevărul" vă dezvăluie cum a ajuns Bălgrădean din al patrulea goalkeeper din lotul celor de la UTA, titular la Dinamo şi convocat la prima reprezentativă.

Şcoala lui Duckadam l-a lansat în fotbal

Paradoxal, noul erou al „câinilor" a fost lansat în fotbal de o şcoală de fotbal din Arad care poartă numele lui Helmuth Duckadam, un portar emblematic pentru Steaua. Şcoala respectivă s-a desfiinţat, iar Bălgrădean a ajuns la UTA. Aici s-a remarcat datorită seriozităţii
sale. „După antrenamente, rămâneam şi câte o oră, să mă pregătesc suplimentar. Opream un coleg cu mine, să-mi tragă la poartă, să execute lovituri libere, să bată penalty‑uri, să mă ajute să fiu cât mai bun", ne-a povestit actualul dinamovist.

„Crăpa şortul pe el de cât de gras era"

Până să ajungă un nume în fotbal, Bălgrădean a avut un adversar serios: kilogramele în plus! Acum i se spune „Pufi", dar când era la Minerul Lupeni fusese poreclit  „Pufosu" pentru că avea cinci kilograme în plus. „Când a venit la noi era grăsuţ, crăpa şortul pe el, dar a muncit şi a devenit titular incontestabil în cele  şase luni în care a stat la echipă. E un tip ambiţios", a povestit fostul său antrenor, Ilie Botezatu. „Şi acum mai vin cu câte 1-2 kilograme în plus, după vacanţe, dar le dau repede jos", s-a confesat portarul.

Inedit despre Cristi Bălgrădean

Când era la Minerul Lupeni a fost dorit de Jiul Petroşani. Tranzacţia a căzut pentru că oficialii clubului au cerut în schimbul transferului lui Bălgrădean racordarea la reţeaua de gaz metan a oraşului Lupeni! Afacere l-ar fi costat pe patronul Jiului, Alin Simota, cinci miliarde de lei vechi.
- Bălgrădean n-are permis de conducere şi vine cu taxiul la antrenamente.
- Când a debutat în Liga I, Bălgrădean era cotat de site-ul transfermarkt.de la 200.000 de euro. Acum, cota sa a crescut la 1.600.000 de euro.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite