VIDEO Zenga n-a înţeles nimic din cel mai mare gest de Fair-Play făcut de o echipă iraniană

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Walter Zenga
Walter Zenga

Partida Al-Nasr - Sepahan din Liga Campionilor Asiei a furnizat un moment datorită căruia oaspeţii au toate şansele să primească trofeul "Fair-Play" la finalul anului. Vezi ce s-a întâmplat.

În minutul 47 al meciului, la scorul de 1-0 pentru oaspeţi, fotbaliştii lui Al-Nasr au dat balonul în afara terenului, astfel încât un coechipier să primească îngrijiri medicale. Partida s-a reluat cu iranienii dând mingea înapoi formaţiei lui Walter Zenga. Aici însă s-a petrecut o fază bizară.

Ultimul apărător al lui Al-Nasr a lăsat ca balonul primit din aut să treacă pe lângă el, dorind ca el să ajungă la portar. Numai că vârful albanez al iranienilor, Sukaj, a urmărit mingea, a ajuns-o după un sprint energic şi l-a driblat pe goalkeeper-ul lui Al-Nasr, care a comis penalty.

Arbitrul a pus gaz pe foc

Gestul lui Sukaj a fost taxat de ceilalţi fotbalişti ai lui Sepahan, dar şi de antrenorul Zlatko Kranjcar.

Tehnicianul croat chiar a ordonat ca lovitura de la 11 metri să nu fie transformată în gol.

Centralul partidei, Nawaf Shukrullah, a pus însă gaz pe foc şi l-a eliminat pe goalkeeper-ul lui Al-Nasr pentru faultul comis în poziţie de ultim apărător!

În loc să încerce să înscrie din penalty, mijlocaşul Omid Ebrahimi i-a pasat mingea portarului lui Al-Nasr în aplauzele celor prezenţi pe stadion.

Al-Nasr a vrut să dea gol din penalty

Ca o ironie a sorţii, la următoarea fază, centralul a dictat o lovitură de la 11 metri pentru gazde. Amar Diane a ales o execuţie în forţă, cu intenţia de a restabili egalitatea, însă penalty-ul a fost parat de portarul lui Sepahan, Rahman Ahmadi.

De aici până la final, Sepahan a mai marcat de două ori, a învins cu 3-0, iar trupa lui Zenga a părăsit Liga Campionilor Asiei.

Ce a spus Zenga?

În loc să aprecieze Fair-Play-ul iranienilor, tehnicianul formaţiei din Dubai a ales să critice gestul iniţial făcut de Sukaj, cel care a urmărit balonul trimis înapoi din aut.

„Sunt foarte supărat! N-am văzut în viaţa mea o asemenea fază. Arbitrul a încălcat regulile Fair-Play-ului, atunci când ne-a eliminat portarul. Trebuia să-l dea afară şi pe goalkeeper-ul lui Sepahan, când a dictat lovitură de la 11 metri pentru noi", şi-a început discursul Zenga.

„Arbitrajul a influenţat rezultatul. Când am rămas în zece oameni, a trebuit să schimb sistemul de joc", a încheiat italianul.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite