VIDEO Vezi care este singura probă olimpică nouă la JO 2012

0
Publicat:
Ultima actualizare:
www.london2012.com | Saltul peste obstacole, una dintre subdisciplinele sportului ecvestru
www.london2012.com | Saltul peste obstacole, una dintre subdisciplinele sportului ecvestru

Jocurile Olimpice de la Londra vor reuni la start 17.000 de atleţi din lumea întreagă, care se vor întrece la 26 de discipline olimpice. Faţă de ediţia din 2012, de la Beijing, la Londra apare o nouă probă în peisajul olimpic – sportul ecvestru.

Dacă la Beijing singura probă nouă acceptată de Comitetul Internaţional Olimpic a fost ciclismul BMX, iată că la Londra CIO a dat undă verde pentru proba sporturilor ecvestre. Această nouă disciplină se împarte în alte trei ramuri: dresaj, concursul complet şi saltul obstacolelor. Fiecare din cele trei subdiscipline solicită competenţe diferite din partea călăreţilor şi cailor care participă la concursul ecvestru. De menţionat este că vor fi puse la bătaie şase medalii olimpice, deoarece vor fi o probă individuală şi o probă pe echipe pentru fiecare subdisciplină. Numărul celor care vor concura în această nouă probă este de 200 de sportivi, atât femei, cât şi bărbaţi.
Dresajul va debuta pe data de 2 august şi va lua sfârşit pe 9 august, concursul complet va începe pe 28 iulie şi se va termina pe 31 iulie, iar proba saltului peste obstacole va debuta pe 4 august şi se va încheia pe 8 august.
În ultimii 12 ani, cinci discipline olimpice au fost introduse în programul olimpic. Astfel, în 2000 au fost acceptate probele de trambulină, triatlon masculin şi feminin (sportivi polivalenţi care aleargă, înoată şi merg pe bicicletă) şi taekwondo (artă marţială coreană). În 2008, a apărut în peisajul olimpic proba de BMX (ciclism motocross), care la Londra va fi la a doua apariţie la Jocurile Olimpice.
În total, la Londra vor fi 26 de sporturi reprezentate, iar cei 17.000 de sportivi provin din 205 ţări din întreaga lume. Numărul spectatorilor care vor lua parte la întrecerile olimpice este estimat la 500.000, iar numărul biletelor care se aşteaptă a fi vândute este de 9 milioane, potrivit site-ului oficial al Jocurilor Olimpice 2012, www.london2012.com.

Vezi ce presupune noua disciplină olimpică, sportul ecvestru: 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite