VIDEO O nouă generaţie de campioni: Spania a câştigat Campionatul European U19

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marca | Spania U19 a câştigat Campionatul European 2012 din Estonia
Marca | Spania U19 a câştigat Campionatul European 2012 din Estonia

Viitorul sună bine pentru fotbalul spaniol! După ce echipa de seniori a Spaniei a câştigat în ultimii patru ani Campionatul Mondial 2010 şi ediţiile din 2008 şi 2012 ale Campionatului European, a venit rândul echipei U19 a Spaniei să fie în centrul atenţiei. Spaniolii mici au câştigat Campionatul European de fotbal U19 desfăşurat în Estonia, învingând în finală Grecia cu scorul de 1-0.

„O nouă generaţie de campioni!” Aşa a titrat ziarului Marca după victoria naţionalei U19 a Spaniei, care a câştigat Campionatul European de fotbal, învingând la limită Grecia, scor 1-0.
Micii spanioli au pus de la început stăpânire pe joc, dar nu au concretizat nicio ocazie până în minutul 80 al întâlnirii, când Jese Rodriguez a marcat şi a adus victoria.

Campioni pentru al doilea an consecutiv

Succesul înregistrat de Spania a fost al doilea consecutiv, după ce anul trecut juniori iberici au câştigat Campionatul European U19 desfăşurat în România. De menţionat este că Spania a câştigat aseară al şaselea trofeul la U19 din cele şapte finale jucate în ultimii zece ani.
Deulofeu, Jesé, Alcácer, Oliver sunt noile stele ale fotbalului spaniol, care, în cel mai scurt timp, vor deveni jucători de bază ai echipei mari a Spaniei, potrivit cotidianului spaniol Marca.
Aceeaşi sursă menţionează că marcatorul golului din finala Campionatului European U19 a fost declarat golgeterul turneului cu cinci reuşite, Jese Rodriguez fiind declarat cel mai bun marcator pentru a treia oară consecutiv.
Performanţa juniorilor spanioli este cu atât mai importantă cu cât în cele 11 ediţii ale Campionatului European U19 desfăşurate până în prezent, şase au fost câştigate de iberici. Drept urmare, supremaţia Spaniei este de necontestat, mai scrie cotidianul Marca.

Iată echipa Spaniei care a câştigat CE U19 din Estonia:

Kepa - Joni, Ramalho, Derik, Grimaldo - Torres, Campana, Suso (71 Suarez) - Jese Rodriguez (90 Bernat), Alcacer, Deulofeu (84 Juanmi). Antrenor: J. Lopetegui.

Vezi video cu evoluţia Spaniei din finala CE U19 jucată împotriva Greciei:

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite