VIDEO Mihai Neşu a împlinit 30 de ani. Un nou interviu cu un fost fotbalist, acum gladiator. Discursul său plin de curaj şi speranţe a stârnit admiraţia milioanelor de oameni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

10 mai 2011 e ziua în care Mihai Neşu a suferit o accidentare care l-a paralizat parţial, de la gât în jos. La aproape doi ani de la acel cumplit accident, el a schimbat „prefixul“ şi a vorbit degajat, cu zâmbetul pe buze şi cu optimism despre situaţia sa. „Adevărul“ te invită să-i transmiţi un mesaj de ziua sa!

Oricât de mult ne-am solidariza cu el, niciodată nu putem spune că înţelegem drama lui Mihăiţă Neşu. În schimb, îi putem admira tăria de caracter şi puterea incredibilă. Uneori, se poate şi aşa. Un om care stă imobilizat într-un scaun să fie mai puternic decât cel mai tare sportiv de performanţă.

Astăzi, acest gladiator al zilelor noastre a împlinit 30 de ani. Cu câteva zile înainte de aniversarea sa, fostul fotbalist a asistat la partida Ajax – Steaua de pe „Amsterdam ArenA“, acolo unde, la invitaţia olandezilor, a luat loc la Loja Regală.

Cu această ocazie, Neşu a fost intervievat de televiziunea olandeză.

Ce a spus?

„Acum, sunt OK, dar, în primul an, mi-a fost foarte greu să mă obişnuiesc cu situaţia mea. În al doilea an, cele cinci luni pe care le-am petrecut la o clinică, în America, m-au ajutat să mă adaptez la noua mea viaţă. Acum, mă simt mult mai bine, iar paşii mici cu care progresez îmi dau speranţe pentru viitor“, şi-a început Neşu discursul.

Nu am niciun sentiment când intru pe terenul de fotbal. Aş vrea să simt tot ce nu le place oamenilor, frig, căldură, durere…dar ce pot să fac, dacă eu nu simt nimic. Mihai Neşu

El a fost încântat că a fost prezent, din nou, pe un stadion de fotbal. „M-am bucurat mult când Ajax m-a invitat la meciul cu Steaua. Ştiam că pe „Amsterdam ArenA“ spectatorii cu dizabilităţi pot sta doar în spatele porţilor. E frumos să stai acolo, însă eu am o problemă cu temperatura. Mi-ar fi fost frig să stau în spatele porţii pe toată durata meciului. De aceea, sunt bucuros şi onorat că am fost invitat să stau la Loja Regală“, a continuat fostul jucător al Stelei.

„Mă bucur că am putut veni la meci. Nu ştii niciodată ce te aşteaptă când eşti în situaţia mea. De exemplu, am vrut să merg şi la antrenamentul oficial al Stelei, cu o seară înainte de meciul cu Ajax, dar nu m-am simţit bine şi am preferat să mă odihnesc“, a afirmat Neşu.

Ce îşi doreşte de ziua lui?

Cu câteva zile înainte de acest interviu pentru televiziunea olandeză, Mihăiţă a vorbit, tot în Olanda, dar cu reporterul Pro TV.

Cu această ocazie, el a dezvăluit ce înseamnă pentru el o aniversare. „În România, de obicei, eram în cantonamente de ziua mea de naştere. În Olanda, n-am sărbătorit decât în cadru intim. Acum, nu-mi doresc niciun cadou. Aştept să mă fac sănătos într-o zi. În rest, alte pretenţii nu mai am“, a spus Neşu săptămâna trecută.

VEZI ULTIMUL INTERVIU CU MIHAI NEŞU

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite