VIDEO Marica, cel mai bun marcator din istoria României? Golul cu Grecia l-a apropiat şi mai mult de Hagi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ciprian Marica
Ciprian Marica

Vârful de 28 de ani are 14 goluri la nivel de club în ultimii patru ani, însă tocmai l-a egalat pe un fost mare vârf al Generaţiei de Aur şi îşi poate încheia cariera cu o realizare fantastică.

Ciprian Marica n-a fost niciodată un marcator prolific la echipele de club la care a jucat. De altfel, în cel mai bun sezon de al său, 2009-2010, a dat 10 goluri la Stuttgart. În rest, fie că a jucat la Şahtior, Schalke sau Getafe, Marica a fost un atacant de 4-6 reuşite în fiecare ediţie de campionat.

Şi, cu toate acestea, Marica are imaginea unui atacant de calibru, imagine ce se datorează, în principiu, cifrelor sale de la prima reprezentativă. Aici, Marica a ajuns la 72 de selecţii şi 25 de goluri. Ultima reuşită a venit, duminică seară, la Atena, în partida cu Grecia şi a adus victoria tricolorilor în debutul lor în preliminariile Euro 2016.

La zece goluri de Hagi

Cu golul de la Atena, Marica l-a egalat pe Viorel Moldovan în clasamentul marcatorilor de la echipa naţională. Vârful celor de la Konyaspor mai are nevoie de cinci goluri pentru a-l egala pe Iuliu Bodola, care ocupă poziţia a treia cu 30 de reuşite. Primele două trepte în ierarhia celor mai buni marcatori ai naţionalei sunt ocupate de Mutu şi de Hagi, fiecare cu 35 de reuşite.

Dacă ar mai rezista la naţională încă cinci ani, până la vârsta de 33, Marica poate deveni cel mai bun marcator din istoria României, dacă va înscrie două, trei goluri pe an pentru tricolori. E un scenariu realist, având în vedere că în campania de calificare pentru Euro 2016, România urmează să întâlnească formaţii, precum Feroe şi Irlanda de Nord, iar o eventuală calificare la turneul final ar spori şansele lui Marica de a bifa cât mai multe selecţii şi goluri la echipa naţională.

VEZI GOLUL LUI MARICA CU GRECIA 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite