VIDEO Man. United - Olympiakos 3-0: Sir Van Persie a transformat visul imposibil în realitate. Hattrick şi cifre fabuloase

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă Alex Ferguson a fost înnobilat de regină pentru cariera sa formidabilă, atunci golgheterul olandez merită şi el o distincţie similară pentru seara magică pe care a oferit-o fotbalului.

Locul 7 în Premier League, eliminată din Cupa Angliei şi din Cupa Ligii şi umilită în ultima rundă din campionat, 0-3, acasă, de Liverpool. United a ajuns faţă în faţă cu returul cu Olympiakos după toate nereuşitele din acest sezon. Şi, foarte important, după o înfrângere, 0-2, suferită, în tur, la Pireu.

Cum s-a prezentat un gigant doborât al fotbalului european la o partidă de totul sau nimic? Formidabil! După 18 minute liniştite, „taifunul“ United s-a dezlănţuit pe „Teatrul Viselor“ şi a nimicit campioana Greciei. Mai întâi, Rooney a lovit bara cu o lovitură de cap (18). Apoi, pe scenă a intrat magnificul Robin van Persie.

Trei şuturi, toate pe poartă, trei goluri

Olandezul a lovit, mai întâi, atunci când a obţinut un penalty la un duel cu Holebas. Vârful lui United a luat mingea şi a înscris pentru 1-0 de la punctul cu var (25). La acest scor, United a fost salvată de cel de al doilea erou al serii: portarul De Gea. La un contraatac-fulger al grecilor, goalkeeper-ul „diavolilor roşii“ a avut două intervenţii miraculoase (39).

În loc să fie 1-1, scorul a devenit 2-0, după ce Van Persie a reluat din mijlocul careului o centrare venită de pe dreapta (45+1). După numai o repriză, United a reuşit să întoarcă scorul din tur, iar David Moyes radia de fericire. Dacă era bucuros la pauză, imediat după reluare, mult criticatul manager al lui United a ajuns în extaz.

Lovitură liberă în spatele careului grec, Rooney a sărit peste balon, l-a derutat pe portarul lui Olympiakos, care a făcut un pas spre stânga, suficient pentru ca acelaşi Van Persie să catapulteze mingea în dreapta goalkeeper-ului pentru 3-0 (52). „The Impossible Dream“ (n.r. - „Visul imposibil“), scris pe un banner al fanilor englezi, devenise realitate. United era calificată în sferturile Ligii Campionilor după 52 de minute. Şi asta datorită geniului lui Van Persie, care în primele 52 de minute ale meciului a contabilizat trei şuturi, toate pe poartă, toate transformate în goluri!

CITEŞTE ŞI:

*VIDEO Dortmund - Zenit 1-2: Incredibilul Hulk a marcat cel mai frumos gol al serii în Liga Campionilor. Tabloul sferturilor


Din minutul 52 până la final, United s-a mulţumit să conserve rezultatul, a mai fost salvată în câteva rânduri de De Gea, iar în minutul 90+5, atunci când centralul a fluierat finalul întâlnirii, fanii şi-au adus aminte de ce arena lui United se numeşte „Teatrul Viselor“.

VEZI GOLURILE MECIULUI

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite