VIDEO Ghiță: ”Am crezut că am câștigat runda a treia”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Daniel Ghiță încasând o lovitură în plin de la Gokhan Saki (foto: k-1.co.jp, FEG INC)
Daniel Ghiță încasând o lovitură în plin de la Gokhan Saki (foto: k-1.co.jp, FEG INC)

Daniel Ghiță a declarat după duelul pierdut cu turcul Gokhan Saki în prima rundă a piramidei din Finala K1 că era convins că a câștigat runda a treia, și implicit lupta, după ce primele două runde fuseseră judecate remiză.

"Prima rundă a fost una bună pentru mine, cred că cea mai bună. A fost o luptă frumoasă, dar sunt furios pentru că am crezut că am câștigat runda a treia și în cele din urmă nu am primit decizia", a spus Ghiță la finalul duelului, pentru site-ul oficial al competiției.

"Saki este un luptător bun, are tehnică, dar nu este mai bun ca mine. Sunt mai bun ca el. De altfel s-a văzut că după ce a plecat din ring abia mai putea să meargă", a mai spus românul.

Ghiță nu a pus înfrângerea sa pe seama accidentării pe care a suferit-o la un antrenament cu două săptămâni înainte de finală și despre care nu se știu prea multe lucruri. "La antrenamentul dinaintea luptei cu Saki nu m-am simțit chiar sută la sută, dar atunci când a început lupta eram pregătit, nu am avut niciun fel de problemă", a explicat primul român ajuns în marea finală K1 din Japonia.

"Vreau să mă antrenez și mai mult și nu vreau să le las nicio șansă celorlați luptători", a adăugat Daniel Ghiță, care a precizat că există o posibilitate destul de mare să participe și la show-ul Dynamite din Ajunul Anului Nou. "Vreau să particip, este cel mai mare eveniment al anului, așa că, de ce nu?", a încheiat românul.

Ghiță nu a primit niciun ban pentru participarea în marea finală de opt

Pentru că a pierdut în prima rundă a piramidei, Daniel Ghiță nu a câștigat niciun ban de pe urma participării în marea finală K1. Doar finaliștii și semifinaliștii piramidei au fost recompensați de către organizatori. Potul cel mare l-a luat învingătorul, olandezul Alistair Overeem, 400.000 de dolari, iar învinsul din finală, conaționalul său Peter Aerts a primit 30.000 de dolari. Cei doi pierzători în semifinale, turcul Gokhan Saki și olandezul Semmy Schilt au fost recompensați cu câte 15.000 de dolari.

Site-urile de specialitate consideră justă victoria lui Saki

"Saki a avut mai multe combinații, a dominat runda decisivă, în timp ce Ghiță a încercat să se salveze doar prin loviturile de picior. A fost o luptă teribilă, un război total", au scris după meci site-urile de specialitate.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite