VIDEO Gardă de onoare pentru "Unforgettable" Sir Alex. Cum a fost primit Ferguson, la ultimul meci pe "Old Trafford"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sir Alex Ferguson, la ultimul meci în faţa propriilor fani. FOTO: www.dailymail.com
Sir Alex Ferguson, la ultimul meci în faţa propriilor fani. FOTO: www.dailymail.com

Meciul 1499 pentru Sir Alex Ferguson la Manchester United, ultimul în faţa propriilor fani! Partida de astăzi, de pe "Old Trafford", contra celor de la Swansea, din penultima etapă a sezonului, a început cu un moment emoţionant. Antrenorul scoţian care s-a aflat la cârma lui United în ultimii 26 de ani a fost primit cu o gardă de onoare, în aplauzele a 75.000 de suporteri.

La două săptămâni după ce Manchester United a câştigat titlul cu numărul 20, al 13-lea cu Sir Alex Ferguson la timonă, legendarul antrenor şi-a anunţat retragerea, la finalul acestui sezon. Anunţul "bombă" a surprins întreaga lume. 

Câteva probleme de sănătate, vârsta înaintată (71 de ani), dar şi dorinţa de a petrece mai mult timp cu familia, l-au determinat pe Sir Alex să renunţe la postul pe care l-a ocupat în ultimii 26 de ani! 

Ferguson şi-a desemnat succesorul, David Moyes, un alt scoţian, dar nu se va retrage complet. Va rămâne în cadrul clubului, ca director şi ambasador. Astăzi însă, Sir Alex Ferguson a păşit pentru ultima dată pe "Old Trafford" din postura de antrenor principal. 

Ferguson a ieşit ultimul din tunelul care vine de la vestiare, în aplauzele a 75.000 de fani, dar şi ale celor două echipe, aşezate pe două coloane, într-o "gardă de onoare". Între timp, la staţia de amplificare a arenei au curs două melodii legendare, aluzie la stilul şi cariera antrenorului care a adus 38 de trofee în visteria lui Manchester United, "Unforgettable" (Nat King Kole) şi "My Way" (Frank Sinatra).

      

 Partida de astăzi a fost şi cea la finalul căreia United va primi medaliile de campioană, aşa că fanii "diavolilor" au pregătit o supercoregrafie, cu zeci de mii de steguleţe roşii şi mesaje cu numerele 20 şi 13, adică titlurile câştigate de echipă, respectiv cele obţinute cu Sir Alex ca antrenor.

Meciul cu Swansea, care se dispută la această oră, este ultimul în faţa propriilor fani şi pentru Paul Scholes (38 de ani). Veteranul mijlocaş englez şi-a anunţat şi el retragerea la finalul acestui sezon. A mai făcut-o şi la finalul sezonul 2011-2012, dar a revenit apoi pe 8 ianuarie 2012, la insistenţele lui Sir Alex. "De data aceasta chiar îmi agăţ ghetele-n cui. Este pe bune" a spus Scholes, la a 11-a medalie de campion cu United, pentru care meciul de astăzi este cel cu numărul 498, în Premier League. 

Pentru Sir Alex Ferguson, ultimul meci pe banca lui Manchester United va fi duminica viitoare, în deplasare, cu WBA.  

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite