Vai de capul nostru! 0 - 0 cu Insulele Capului Verde

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Selecţionata condusă de Săndoi a remizat, 0-0,  în cadrul unui turneu amical cu Insulele Capului Verde. Cu pretenţii de Liga Campionilor, fotbalul românesc se află, de fapt, într-un declin total. Haosul se regăseşte cel mai bine la nivelul de copii şi juniori.

Dacă până acum fotbalul românesc părea bolnav, ieri, reprezentativa U20 a României a dovedit că, în realitate, suntem în comă profundă. Plecaţi într-un turneu în Portugalia, tinerii jucători ai naţionalei au arătat că ne-am pierdut până şi simţul ridicolului.

0-0 contra Belarus nu e o tragedie. 0-4 împotriva Portugaliei este un rezultat peste care se poate trece. Dar un 0-0 împotriva echipei de tineret a Insulelor Capului Verde depăşeşte până şi imaginaţia bolnavă a celui mai negativist microbist din România.

Cum s-a ajuns aici? Explică antrenorul echipei, Emil Săndoi: „Nu este o tragedie, noi am vrut să testăm nivelul acestei generaţii pe plan internaţional. Dacă ne strângeam la Mogoşoaia, nu rezolvam nimic. Aşa, măcar ştim pe unde stăm".

A jucat şi „Noul Hagi"

Stadiul la care se află fotbalul juvenil din România este dezvăluit de „profesionalismul" cu care s-a organizat acţiunea din Portugalia. „Noi de-abia ne-am strâns duminică seara. Nici n-am apucat să ne antrenăm. Am luat mulţi jucători şi după recomandările conducătorilor de cluburi", s-a mai scuzat Săndoi.

Dimensiunile dezastrului sunt cu atât mai mari cu cât la această acţiune au participat mulţi jucători consideraţi a fi vârfurile generaţiei lor. Steliştii Bâtfoi, Rusu, Filip şi Mustaţă, Cobrea de la Udinese, Dumitru Copil, supranumit şi „noul Hagi" sau Buleică, una dintre marile speranţe ale Craiovei, au dat de pământ cu onoarea echipei naţionale.

Iată-i şi pe „eroii" care au prins primul „11", smulgând un punct adversarilor de la Insulele Capului Verde: Drăghia, Buleică, Mustaţă, Rada, Filip, Copil, Selagea, Fuchs, Nicolae, Bâtfoi şi Gogoşoiu.

"Noi am avut mulţi jucători din Liga a III-a. În schimb, adversarii noştri au venit în Portugalia cu cele mai bune echipe. "
Emil Săndoi
selecţioner România U20

Au un campionat cu cinci echipe!

Cu o populaţie de 418.000 de locuitori, dintre care, în 2007, 20 la sută trăiau dintr-un venit de 1,25 dolari pe zi, Insulele Capului Verde este o republică situată în largul coastelor Africii de Vest, devenită independentă în 1975.

Federaţia de fotbal a fost înfiinţată în 1982 şi afiliată la FIFA în 1987. În prezent, prima reprezentativă a Insulelor Capului Verde se află pe locul 117 în clasamentul FIFA, în timp ce campionatul numără doar cinci cluburi!

Miodrag Belodedici directorul centrelor de copii şi juniori FRF:„Am avut meci?!"

„Adevărul": România U20 a remizat, 0-0, cu Insulele Capului Verde.

Miodrag Belodedici
: Unde? Cu cine?

Cu Insulele Capului Verde. A fost un turneu amical în Portugalia, la care...

Nu! A jucat cu Emiratele Arabe, parcă. Şi cu Belgia...

Este vorba de o acţiune a echipei U20 a României.

Dar noi nu avem echipă de U20! E o greşeală!

E o selecţionată alcătuită de Săndoi.

Aha, nu ştiam. Eu am fost cu ăştia mai mici la calificări. Habar n-aveam, că eu mă ocup cu alte reprezentative.

Totuşi, cum vi se pare acest rezultat?

E dezastru! Dar ce să ne mai mire? Noi avem probleme şi cu Moldova, cu Bulgaria, cu toate, ce să mai! La pământ suntem. Ba nu, chiar sub pământ! E grav, grav de tot ce se întâmplă. 0-0 cu Insulele Capului Verde e ruşinos. Dar nu mai producem fotbalişti. N-avem terenuri, mingi, condiţii, bani, nimic.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite