US Open, două semifinale atipice: Cum arată careul de aşi pe tabloul masculin şi cine e favoritul numărul 1

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fără Novac Djokovic (1 ATP), fără Roger Federer (3 ATP), fără Zverev (6 ATP) sau Tsitsipas (8 ATP). Semifinalele probei masculine au în prim-plan un jucător care nu e în Top 20 şi altul care e în afară de Top 50!

Tenisul masculin produce mult mai puţine rezultate surprinzătoare, spre deosebire de ce se întâmplă la fete şi, de aceea, de cele mai multe ori vedem nişte feţe familiare în fazele superioare ale turneelor de Grand Slam.

US Open 2019 e însă o excepţie de la regulă! Deţinătorul trofeului, Novak Djokovici, a fost nevoit să se retragă în optimi din cauza unei accidentări, iar Roger Federer a pierdut în faţa lui Dimitrov în sferturi. Singurul mare favorit care până acum şi-a respectat statutul a fost Rafael Nadal, acesta ajungând până în semifinale cu cinci victorii obţinute relativ lejer.

Surpriza turneului a fost, fără îndoială, italianul Matteo Berrettini (23 de ani), un jucător de 1,96 metri care a înregistrat cel mai bun rezultat al său la un Grand Slam prin calificarea în semifinale. În drumul său spre această fază, Berrettini a trecut, pe rând, de:

*Turul I: Gasquet (36 ATP)

*Turul II: Thompson (55 ATP)

*Turul III: Popyrin (105 ATP)

*Optimi: Rublev (43 ATP)

*Sferturi: Monfils (13 ATP)

Semifinalele de la US Open 2019 la masculin se vor juca în noaptea de vineri spre sâmbătă, finala fiind programată pentru duminică seară, de la ora 23.00, ora României (Eurosport).

Medvedev (5 ATP) – Dimitrov (78 ATP)

Berrettini (25 ATP) – Nadal (2 ATP)

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite