Ultimele ore ale lui Maradona: Ce a spus în dimineaţă zilei în care inima sa s-a oprit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Diego Maradona. FOTO: GettyImages
Diego Maradona. FOTO: GettyImages

Diego Maradona, probabil cel mai iubit fotbalist al tuturor timpurilor, s-a stins la 26 de zile după ce a împlinit 60 de ani, în urma unei insuficienţe cardiace. A lăsat în urma sa o colecţie uriaşă de momente magice, dar şi regretul că a fost un om care şi-a pierdut drumul în viaţă.

2020 ţine morţis să rămână în amintirea tuturor drept un an blestemat! 

Pe lângă faptul că a adus cea mai mare criză sanitară din ultimii 100 de ani, el ni l-a luat acum şi pe cel care a fost, dacă nu cel mai bun, atunci, cu siguranţă, cel mai iubit fotbalist al tuturor timpurilor: Diego Armando Maradona.

Din păcate, sfârşitul tragic al fostului mare internaţional a venit, oarecum, previzibil. El a fost operat pe creier, pentru înlăturarea unui hematom subdural, la patru zile după ce a schimbat „prefixul“. A ajuns, iniţial, la un spital din Buenos Aires, pe motiv că ar fi fost deshidratat. Încă de atunci, în presă a „transpirat“ informaţia că, depresiv fiind, Diego şi-ar fi înecat amarul în alcool, cu ocazia zilei sale de naştere. Iar după ce a ieşit de la operaţie, fosta sa logodnică, Rocio Oliva, a tras un puternic semnal de alarmă: „Diego ia pastile să doarmă, iar marea lui problemă e alcoolul, toată lumea ştie asta. Cine zice altceva e un mincinos. El ar trebui internat într-o clinică pentru dependenţii de alcool. Poţi să-i dai vitamine lui Diego şi să-l hidratezi, dar nu asta e soluţia“.

Dacă Maradona şi-a mai abuzat organismul, după ce a părăsit spitalului Olivos din Buenos Aires, nu vom afla, probabil, niciodată. Cert e că, în permanenţă, a stat sub supraveghere, la reşedinţa sa din Delta del Tigre, de lângă Buenos Aires. Unde l-a avut alături şi pe medicul său personal, Leopoldo Luque. 

Ultimele sale ore: „Mă simt rău...“

Englezii de la „Daily Mail“ au relatat cum au decurs ultimele ore ale lui Maradona. El s-a trezit, miercuri dimineaţă, în camera sa, care a fost transformată într-un veritabil salon medical. Imediat, şi-a dat seama că ceva nu e în regulă. „Mă simt rău“, le-ar fi transmis Diego celor care îl aveau în grijă. Era ora 10 dimineaţa, iar fostul fotbalist a luat, totuşi, micul dejun şi a făcut câţiva paşi în cameră, după care s-a plâns că îi e frig şi că se simte obosit. De aceea, a preferat să se întoarcă în pat, pentru a se odihni. Din păcate, nu s-a mai ridicat niciodată, iar două ore mai târziu, când asistenta a vrut să-i dea medicamentele, s-a declanşat nebunia, deoarece Diego era inert, leşinat.

Chiar dacă, în scurt timp, patru maşini de salvare au ajuns la faţa locului, iar medicii au efectuat manevrele de resuscitare, Maradona nu s-a mai trezit. Apoi, tragica ştire a ajuns, mai întâi, pe site-ul publicaţiei argentiniene „Clarin“, iar apoi a făcut înconjurul lumii: „Diego Armando Maradona a murit!“.

Doliu naţional, timp de trei zile

Un geniu fotbalistic, Maradona s-a născut argentinian, însă a murit ca un cetăţean al lumii întregi. De aceea, ştirea dispariţiei sale a îndurerat toată planeta, iar în Argentina a fost declarat doliu naţional pentru trei zile. Sicriul cu corpul neînsufleţit al lui Diego a fost depus la palatul prezidenţial din Buenos Aires, în celebra clădire numită „Casa Rosada“. Peste un milion de persoane sunt aşteptate să-i aducă un ultim omagiu.

CITEŞTE ŞI:

Maradona, neglijat de medici: Avocatul său a lansat acuze dure după moartea lui Diego

Am ajuns la un „zeu“: Cum a reuşit „Adevărul“ să aranjeze o întâlnire cu Maradona în Dubai

VIDEO Maradona, golul care l-a făcut nemuritor: Ce a spus comentatorul, în timp ce plângea

VIDEO Maradona şi legăturile sale cu România: Hagi l-a făcut să plângă, Ion Marin l-a umilit

Maradona, o fotografie rară: Cât de bine arăta în tinereţe şi cum a decăzut, în decursul anilor

Visez să mai dau un gol în poarta Angliei la Mondiale, dar acum aş vrea să o fac cu mâna dreaptă! Diego Maradona la împlinirea vârstei de 60 de ani  

Cifrele unei cariere stelare

*Numele: Diego Armando Maradona

*S-a născut la 30 octombrie 1960, la Lanus

*A murit la 25 noiembrie 2020, la Tigre

*A jucat la Argentinos Juniors (1976-1981), Boca Juniors (1981-1982 şi 1995-1997), Barcelona (1982-1984), Napoli (1984-1991), Sevilla (1991-1992) şi Newell's (1993-1994)

*312 goluri a marcat în 588 de meciuri jucate la echipele de club

*91 de selecţii şi 34 de goluri la naţionala Argentinei în perioada 1977-1994

*10 trofee a cucerit, cele mai importante fiind Cupa Mondială (1986), titlurile în Serie A (1987, 1990) şi Cupa UEFA (1989), toate cu Napoli.

*A antrenat Textil Mandiyú (1994), Racing Club (1995), naţionala Argentinei (2008-2010), Al-Wasl Dubai (2011-2012), Al-Fujairah (2017-2018), Dorados de Sinaloa (2018-2019), Gimnasia La Plata (2019-2020)

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite