Ultimele noutăţi despre finala Campionatului Mondial. Germania şi Argentina se luptă azi pentru trofeu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Competiţia din Brazilia a ajuns la final, rămânând doar câteva ore până la disputarea ultimului act. Germania şi Argentina se duelează duminică, începând cu ora 22.00, pentru supremaţia mondială.

RĂMÂI PE ADEVARUL.RO PENTRU MAI MULTE DETALII

Citeşte toate ştirile de pe adevarul.ro despre CM 2014

* Biletele pentru finală au fost puse în vânzare încă din luna februarie a acestui an şi sunt, oficial, epuizate. Neoficial, un tichet „la negru“ variază între 1.500 şi 3.700 de euro.

* Germania şi Argentina au intrat deja în istorie prin faptul că sunt singurele ţări care se întâlnesc în finală de trei ori. Bilanţul meciurile directe de până acum plasează câte o victorie în dreptul fiecărei reprezentative.

* Campionatul Mondial 2014 este la un pas de a intra în istorie prin cele mai multe goluri marcate. Pentru acest lucru mai e nevoie de doar două reuşite, recordul actual fiind deţinut de Franţa, cu 171 de goluri în 1998.

* La sfârşitul partidei disputate pe „Maracana“, trofeul va fi înmânat de Carles Puyol. Fostul căpitan la FC Barcelona a fost ales de FIFA să reprezinte Spania, deţinătoarea titlului mondial. Similar, în 2010, Iker Casillas, goalkeeperul selecţionatei spaniole, a primit trofeu de la italianul Fabio Cannavaro, campion mondial în anul 2006. 
Iniţial, preşedintele Braziliei, Dilma Rousseff anunţase că va fi cea care va da trofeul, însă din pricina tensiunilor şi protestelor din ţara gazdă a competiţiei, a fost desemnată pentru această sarcină Gisele Bundchen, celebru fotomodel brazilian. În cele din urmă, Puyol este varianta finală.

* Lionel Messi l-ar putea egala pe Diego Maradona. Decarului Barcelonei îi lipseşte un singur trofeu din palmares şi este la un pas de a remedia acest aspect. De menţionat că Messi este deja superior prin numărul de meciuri jucate în tricoul echipei naţionale, 92 faţă de 91 şi prin golurile înscrise, 42 faţă de 34.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite