VIDEO “U” Cluj-Viitorul 3-1 / Petrolul-ACS Poli 0-0. Lemnaru a adus prima victorie pentru clujeni în campionat. Ploieştenii au ratat un penalty şi alte numeroase ocazii de gol

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Universitatea Cluj a avut nevoie de 13 etape pentru a obţine prima victorie din acest campionat, scor 3-1 cu Viitorul Constanţa, în vreme ce Petrolul a ratat şansa de a se apropia la un singur punct de Steaua, bifând doar o remiză albă contra lui Poli Timişoara.

Etapa a 13-a a fost cu noroc pentru Universitatea Cluj. "Şepcile roşii" au jucat pe teren propriu cu Viitorul Constanţa şi au avut nevoie de 13 minute pentru a deschide scorul. Valentin Lemnaru a fost în două rânduri omul potrivit la locul potrivit, înscriind pentru gazde în minutele 13 şi 23 în urma unor faze asemănătoare, la care a profitat şi de marcajul larg al fundaşilor adverşi.

Partea a doua a meciului a fost presărată cu multe întreruperi. Oaspeţii au căutat egalarea, dar în loc să puncteze la capitolul goluri, au făcut-o la capitolul bare (Băluţă 60). În minutul 84, puştii lui Hagi au rămas în inferioritate, după ce Ionuţ Şerban a văzut roşu direct pentru o intrare cu talpa la un adversar. Când toată lumea se pregătea se plece acasă, au venit golurile lui Borza (90+1) şi Cârstocea din al trilea minut al prelungirilor, care au stabilit şi scorul final, "U" Cluj-Viitorul 3-1.

Aceasta a fost prima victorie pentru ardeleni din actuala stagiune şi totodată prima victorie pe teren propriu, după şase luni de pauză. Graţie acestui succes, "şepcile roşii" au predat "lanterna roşie" Coronei Braşov.

VIDEO "U" Cluj-Viitorul


La Ploieşti, Petrolul lui Cosmin Contra a întâlnit ACS Poli Timişoara, echipă care a venit croită să nu iasă din propria jumătate de teren tot meciul. Strategia bănăţenilor i-a încurcat teribil pe prahoveni, care s-au lovit fie de defensiva rigidă a Timişoarei, fie de imprecizia propriilor atacanţi.

Practic, tot meciul s-a jucat la o singură poartă. Rând pe rând, Teixeira, Dore sau Romario l-au exasperat pe Contra cu ratările lor. Cea mai mare şansă de gol a irosit-o Dore, care n-a fost în stare s-o bage în aţe nici de la punctul cu var (68). Chiar şi după ratarea penalty-ului, a fost asediu la poarta Timişoarei, Hoban având o bară în minutul 78. 

Oaspeţii au rămas în zece în minutul 83, când Keita a fost eliminat pentru cumul de galbene. Deşi a atacat cu toate liniile, Petrolul n-a reuşit să marcheze golul salvator, astfel că partida s-a terminat cu scor alb. În urma acestui rezultat, ploieştenii au irosit şansa de a se apropia la un singur punct de liderul Steaua, rămânând pe locul doi, la egalitate de puncte cu Astra, 26 la număr.

VIDEO Petrolul-ACS Poli Timişoara

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite