Selecţioneri cu onoare. Trapattoni a plecat, deşi avea contract până în 2014, Bilek şi-a înaintat demisia, deşi Cehia mai are şanse teoretice de calificare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bilek şi-a înaintat demisia de pe banca tehnică a naţionalei Cehiei. FOTO: Reuters
Bilek şi-a înaintat demisia de pe banca tehnică a naţionalei Cehiei. FOTO: Reuters

44.000 de suporteri i-au cerut marţi seară demisia lui Victor Piţurcă, după ce eşecul cu Turcia de la Bucureşti (0-2) a redus enorm şansele de calificare ale tricolorilor la barajul de CM. Dacă Piţurcă n-a făcut gestul aşteptat de mulţi suporteri, selecţionerul Cehiei n-a stat prea mult pe gânduri, într-o situaţie identică.

După eşecul cu Italia (1-2), şi după celelalte rezultate de marţi ale grupei B, Cehia a căzut pe locul 4. Lucru care l-a determinat pe Michal Bilek (48 de ani, la cârma naţioalei din 2009, să-ş înainteze rapid demisia. 

„Am vrut să rămân lângă echipă cât existau şanse de calificare la Cupa Mondială, dar acum îmi voi depune demisia. Mai există o şansă teoretică să mai ajungem în Brazilia, dar nu mai credem în ea. Sunt extrem de dezamăgit. Decizia finală aparţine preşedintelui federaţiei“, a declarat Bilek.

Cu două etape înainte de finalul preliminariilor, Cehia e pe locul 4, cu nouă puncte, patru mai puţin decât Bulgaria şi trei în urma Danemarcei. Liderul Italia a obţinut calificarea la CM 20134 în urma victoriei cu Cehia. 

Giovanni Trapatonni

Trapattoni (74 de ani) era selecţionerul Irlandei din 2008. FOTO: Reuters

Dacă în cazul lui Bilek decizia finală aparţine de federaţia cehă, italianul Giovanni Trapattoni (74 de ani) şi-a reziliat de comun acord contractul cu federaţia irlandeză. Gestul a venit după ce Irlanda a pierdut orice şansă de a se califica la CM, în urma rezultatelor de marţi.

Trapattoni era pe banca „verzilor“ din 2008, marea performanţă reuşită cu Irlanda fiind calificarea la EURO 2012. „Verzii“ au ratat la mustaţă calificarea la CM 2010, după ce-au pierdut play-off-ul cu Franţa, care s-a calificat în urma unui gol marcat după un henţ clar al lui Thierry Henry. Trapattoni mai avea contract până în 2014. 

Al treilea mandat al lui Victor Piţurcă (57 de ani) la cârma naţionalei României a început în iunie 2011. În înţelegerea cu federaţia, care expiră în noiembrie 2015, Piţurcă n-a avut trecut drept obiectiv decât calificarea la Euro 2016 (unde vor ajunge 24 de echipe, în premieră, faţă de doar 16 câte mergeau până acum). 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite