„Tigroaicele“, cu gândul la Final Four! ŢSKA Moscova, ultimul obstacol în drumul către semifinale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Neagu

CSM Bucureşti joacă, sâmbătă, de la ora 17:00 (în direct de Digisport, Telekomsport şi Look Sport), pe teren propriu, cu rusoaicele de la ŢSKA Moscova, într-o partidă contând pentru prima manşă a sferturilor de finală ale Ligii Campionilor la handbal feminin.

Miza întâlnirii este imensă, câştigătoarea dublei manşe (meciul retur va avea loc la 11 aprilie, la Moscova) urmând să se califice la Turneul Final care va avea loc la Budapesta, la sfârşitul lunii mai.

Chiar dacă a fost înfiinţată în 2019, datorită contractelor generoase, ŢSKA Moscova a devenit imediat o forţă a handbalului continental. Cu multe vedete de la echipa naţională, cărora li se adaugă şi straniere valoroase, precum portăriţa Chana Masson (Brazilia) şi jucătoarele Sara Ristovska (Macedonia), Kathrine Heindahl (Danemarca) şi Sabina Jacobsen (Suedia), clubul moscovit a atins faza sferturilor de finală ale celei mai importante competiţii de club încă de la prima participare. 

Despre dificultatea partidei a vorbit şi antrenorul „tigroaicelor“, Adrian Vasile. „Nu este o surpriză că ŢSKA a ajuns aici, au jucătoare cu multă experienţă, inclusiv la echipa naţională, sunt campioane olimpice. Jucătoarele de la linia de 9 metri sunt bune individual, cu aruncări din săritură, de la şold, din alergare“, a explicat tehnicianul. 

Antrenorul CSM-ului a mai spus că nu concepe să rateze calificarea şi crede că va fi o dubşă manşă echilibrată. „Este cea mai importantă săptămână din ultimele două sezoane. Mă văd în Final 4, m-am vizualizat acolo de la începutul sezonului. A fost ţinta noastră şi suntem bucuroşi că acum avem şansa să jucăm pentru calificarea în Final Four. Nu se poate decide nimic după primul meci”, a concluzionat Vasile. 

Tabloul sferturilor de finală

CSM Bucureşti - ŢSKA Moscova

Brest (Franţa) - Metz (Franţa)

Buducnost (Muntenegru) - Gyor (Ungaria)

Vipers (Norvegia) - Rostov (Rusia)

*Meciurile retur se vor juca săptămâna viitoare.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite