Tempestini, pilotul-record: Ce performanţă a reuşit clujeanul în Campionatul Naţional de Raliuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tempestini

Simone Tempestini a bifat a doua victorie consecutivă în Campionatul Naţional de Raliuri Betano, cu 9 din 11 probe câştigate în Raliul Perla Harghitei Tess powered by Total.

Campionul naţional en-titre la juniori, Norbert Maior, este marea surpriză, tânărul braşovean obţinând un spectaculos loc 4 la general pe un Peugeot 208 R2, anunţă Federaţia Română de Automobilism Sportiv.

Sosit la start din postura de lider după victoria de la Raliul Argeşului, Tempestini, cu Sergiu Itu în dreapta, a avut parte de emoţii în startul rundei din Braşov şi Harghita. A venit pe 2 pe prima probă specială, urcarea din Poiana Braşov, Dan Gîrtofan, favoritul local, fiind mai rapid cu 60 de sutimi.

Cvadruplul campion naţional absolut şi-a revenit rapid şi s-a impus in 9 din celelalte probe rămase, singura sincopă fiind PS6 Crăciunel, care i-a revenit lui Alexandru Piţigoi (Porsche 911 GT3 CUP). Acesta din urmă, aflat în lupta pentru un loc pe podium la open, a abandonat cu două probe înainte de final, când s-a răsturnat.

Tempestini a încheiat raliul în 57:35,2, pe 2 clasându-se echipajul Dan Gîrtofan/Tudor Mârza (Skoda Fabia R5), aflat la 1 minute şi 2 secunde în spate. Ultimul loc de pe podium a fost „prins” de Bogdan Marişca/Karoly Borbely (Ford Fiesta R5), cu un timp total de 58:55,4.

Etapa din weekend a contat atât pentru istoricul Raliului Braşovului, cât şi pentru cel din Harghita. Succesul repurtat l-a transformat pe Simone Tempestini în cel mai de succes pilot în Raliul Harghitei. Sportivul în vârstă de 25 de ani a ajuns la 5 victorii, distanţându-se astfel de Titi Aur, Ludovic Balint şi Bogdan Marişca, toţi cu câte 4 succese. Simone a mai fost pe primul loc la general în ediţiile din 2015, 2016, 2018 şi 2019. Competiţia din Harghita a bifat în acest an ediţia cu numărul 28.

Şi în ceea ce priveşte Raliul Braşovului i-a asigurat pilotului de la Napoca Rally Academy (NRA) un loc în vârf. L-a egalat la numărul de victorii pe Titi Aur, care are 6 victorii. Simone s-a impus de fiecare dată în ultimii 6 ani pe probele de raliu din Braşov.

Marea surpriză a  etapei a fost pilotul în vârstă de numai 21 de ani, Norbert Maior. Colegul lui Tempestini de la NRA a terminat pe locul 2 la general în condiţiile în care a pilotat un model R2 în cursa care a avut la start nu mai puţin de 7 modele R5 de ultimă generaţie. Mai mult, acesta, având-o în dreapta pe sora sa Francesca, a obţinut al doilea timp în Power Stage, proba specială cu cel mai mare punctaj din concurs.

Următoarea etapă din Campionatul Naţional de Raliuri Betano se va desfăşura în perioada 14-15 august la Sibiu.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite