Tamaş: „N-avem forţă nici ca ţară, nici ca echipă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tamaş nu l-a scăpat  din marcaj pe Benzema
Tamaş nu l-a scăpat din marcaj pe Benzema

Fundaşul lui West Bromwich Albion crede că naţionala lui Răzvan Lucescu reflectă exact situaţia dificilă pe care o traversează România în această perioadă de criză. Gabi Tamaş a jucat contra Franţei al 50-lea meci al său pentru echipa naţională. O aniversare cu ghinion pentru fotbalistul care a debutat sub tricoul galben în februarie 2003.

Vizibil afectat de înfrângere, dar şi de efortul depus în timpul meciului, funadaşul de 27 de ani e conştientă că naţionala traversează o perioadă foarte dificilă. „N-avem forţă, ăsta e adevărul. Din niciun punct de vedere. Nici ca jucători, nici ca echipă, nici ca ţară. Am intrat pe teren prea fricoşi, prea copleşiţi şi ne-a fost greu să ne dezmeticim", a afirmat  el.

„Francezii veneau mereu cu patru oameni peste noi, Malouda, Benzema, Valbuena şi Nasri ne-au alergat de ne-au ieşit ochii din cap. Oricât ne-am chinuit să le ţinem piept, n-am reuşit. Ce ne lipseşte? Multe! Nu suntem atât de valoroşi pe cât ar vrea lumea, n-avem nici noroc, iar dacă mai greşeşte şi arbitrul împotriva ta, ce mai poţi face? Am văzut că a fost ofsaid clar, dar nu mai conta. Nu ne putea scoate nimeni mingea din poartă", a declarat cu amărăciune fotbalistul lui WBA.

El a dezvăluit că sunt jucători la naţională pe care criticile patronilor şi a celor care vorbesc în fotbalul românesc îi afectează şi poate de aici evoluează şi cu frică.

„Eu m-am detaşat de asta, dar îi simt pe unii colegi afectaţi. E şi normal, din moment ce sunt la mâna altora. În Anglia nu e aşa, baţi, pierzi atmosfera e la fel. De când s-a terminat un meci, nu ai de ce să te mai gândeşti la el. Păi eu, dacă aş sta mă gândesc la toate eşecurile din cariera mea, ce ar trebui să fac, să mă dau cu capul de pereţi?", s-a întrebat fundaşul lui WBA.

Avem dificultăţi cu echipele mari

Acesta consideră că România mai are şanse de calificare, dar nu e foarte optimist.

„Din păcate, nu prea dăm goluri. Aşa ca echipă suntem destul de greu de bătut, însă dacă luăm gol revenim extrem de greu. Naţionala de azi e precum ţara pe care o reprezintă. N-avem forţă şi încercăm să suplinim asta prin diverse sacrificii, dar când joci cu o echipă mare, e greu", a încheiat fostul dinamovist.

Marica nu mai crede în calificare

Marica (dreapta) nu s-a simţit în largul său pe banca de rezerve



Ciprian Marica a fost singurul tricolor care după meci a apărut în faţa presei, restul jucătorilor plecând direct de la vestiar la autocar. Chiar dacă între el şi Răzvan Lucescu s-a creat o prăpastie evidentă din cauza viziunilor diferite ale celor doi, Marica a dezminţit categoric zvonul retragerii de la naţională.

„N-am spus niciodată că aş face asta şi nici nu am de gând. Vreau să fiu socotit un jucător normal şi să nu se facă un caz din pricina mea", a spus jucătorul, care sâmbătă a bifat cel de-al 43-lea meci în prima reprezentativă, unde a marcat 12 goluri.

El s-a declarat dezamăgit de rezultat, dar şi de faptul că România nu a avut tupeul de a aborda altfel meciul. „Am jucat cu prea multă frică şi prin asta am dat posibilitatea francezilor să vină peste noi. Pentru mine nu e nici măcar o palidă consolare faptul că au dat ei primul gol din ofsaid. Înfrîngerea rămâne înfrângere, indiferent cum s-a ajuns la ea", a mai afirmat Marica.

Întrebat dacă România ar fi avut mai multe şanse  de izbândă cu Mutu pe gazon, Ciprian a replicat scurt: „Probabil că da". Fotbalistul crede totuşi că echipa mai are şanse de calificare, deoarece rezultatele din grupă ne avantajează. „Dacă la primăvară plecăm bine în dubla cu Bosnia, vom fi acolo în faţă. Dacă nu, se cam termină calculele noastre", a încheiat el.

"Sunt unii jucători neexperimentaţi care nu au făcut faţă partidei. Franţa a fost peste noi."
Ciprian Marica
atacant România

Reacţii România

" Franţa rămâne principala favorită, noi ne batem cu Bosnia şi Belarus. Nu ne putem compara cu Franţa. Suntem dominaţi din toate punctele de vedere pentru că atât putem. "
Cristi Chivu
fundaş România

" Mai bine să călărim o mârţoagă decât să cădem după un cal frumos. Cu Franţa am jucat slab, dar n-am avut nici noroc. "
Ilie Balaci
fost internaţionali

" Sunt supărat din cauza rezultatului. Băieţii s-au mişcat bine, dar, din păcate, e 2-0 pentru adversari, iar noi am jucat numai în şapte fotbalişti. "
Dumitru Dragomir
preşedinte LPFv Di

Reacţii Franţa

" Satisfacţiile sunt mari. Românii ar fi putut să înscrie. Ultimul sfert de oră a făcut diferenţa. Am fost mult mai buni, ei au avut o organizare bună, dar nu au riscat nimic în atac. "
Laurent Blanc
selecţioner Franţa

" Pentru prima dată după aproape un an, echipa Franţei a câştigat în sfârşit pe ceea ce trebuie să devină stadionul său. Iată echipa Franţei în fruntea grupei.   "
„L'Equipe"

" Incapabilă să se impună pe Stade de France de un an, echipa Franţei a suferit cu România şi i-a luat ceva timp să pună capăt blestemului. "
„Le Temps"

Marica (dreapta) nu s-a simţit în largul său pe banca de rezerve
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite