Superkombat 2015 vine cu noutăţi: fetele vor urca şi ele în ring, iar proba MMA a fost introdusă în concurs, pe lângă K1

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fetele vor urca şi ele în ring la Superkombat 2015
Fetele vor urca şi ele în ring la Superkombat 2015

Ediţia din luna martie a Superkombat va aduce în ring feţe noi de sportivi şi sportive, în afară de Moroşanu, Cătinaş sau fraţii Stoica. Intenţia organizatorilor este de a descoperi şi promova luptători tineri şi talentaţi, care nu s-au putut afirma până acum.

Gala Superkombat din 7 martie este prima dintr-o serie de şase evenimente care vor fi organizate în acest an, finala urmând să aibă loc în luna noiembrie. Conform promotorului Eduard Irimia, sunt şanse mari ca aceste gale să fie transmise în continuare pe Sport.ro, aşa cum s-a întâmplat la ediţiile precedente ale Superkombat. Spre deosebire de anii anteriori, noutatea din acest an este că fetele au primit şi ele dreptul de a participa. În plus, luptătorii se vor duela nu doar în meciuri de K1, ci şi de MMA.

Una dintre luptătoarele care va participa la Superkombat 2015, ediţia din martie, este Cristiana Stancu, despre care "Adevărul" a mai scris aici şi care este campioană mondială la Kempo, cu rezultate excelente la MMA, full-contact karate şi box. Ea va lupta pentru prima dată în cariera sa într-o Gală Superkombat. În acest moment, sportiva de 23 de ani se pregăteşte intens pentru a urca din nou în ring, urmând să decidă dacă va lupta pe reguli de K1 sau MMA, aşa cum a precizat promotorul Eduard Irimia: "Am verificat potenţialul ei şi am fost plăcut impresionat. Odată cu acceptul ei de a lupta la Superkombat, vrem să schimbăm percepţia greşită a oamenilor privind artele marţiale. Cristiana este pictoriţă, a studiat teologia şi asta poate atrage atenţia oamenilor care nu agreează artele marţiale. Noi nu ne dorim decât s-o punem în valoare, acum rămâne ca ea să decidă pe ce sistem va lupta, K1 sau MMA.”

Stancu este încrezătoare în şansele ei şi spune că vrea să câştige duelul din cadrul Galei Superkombat pentru a răsplăti încrederea acordată de cei care sunt alături de ea. “Sper să fac un meci la un nivel foarte înalt şi să creditez încrederea care mi s-a acordat. Important este să câştig, indiferent cine este âîn faţa mea. Pentru mine nu contează adversarul, ci victoria. Pentru asta sunt conştientă că trebuie să fiu cât mai bine pregătită, dar asta fac acum, mă pregătesc intens”, a spus luptătoarea.

Printre cei cu care Cristiana se pregăteşte este şi maestrul Virgil Făşie, antrenor de box, care nu are niciun dubiu în privinţa unui success al elevei sale în martie. “Caracterul ei este deosebit. E puternică, cerebrală, gândeşte întotdeauna înainte să atace şi se pregăteşte non-stop. Rar găseşti la alţi sportivi asemenea calităţi. Trebuie să continue pregătirea cât mai complex. Sper să pun şi eu umărul la victoria Cristianei. Dacă într-o lună şi jumătate de pregătire a luat medalie la Europenele de box, vă daţi seama ce înseamnă trei luni pentru un singur meci”, a precizat Făşie.

“Sunt convins că va câştiga înainte de limită”

Pe aceeaşi lungime de undă în privinţa şanselor Cristianei la Superkombat se află şi antrenorului lotului naţional feminin de box, Adrian Lăcătuş, care a pregătit-o pe sportivă înainte de Europenele şi Mondialele de box de anul trecut. “Cristiana este un sportiv fenomenal. E tenace, e foarte serioasă, e exemplară. Sunt convins că va câştiga înainte de limită meciul de la Superkombat. Cunosc tăria ei de caracter, robusteţea ei, îi va fi greu oricui să se pună cu ea”, a precizat Lăcătuş.

Tiberiu Florescu, antrenorul luptătoarei, a vorbit despre avantajele pe care le va obţine sportiva sa odată cu participarea la o gală Superkombat. „Pentru noi nu e o limbă necunoscută să mergem să luptăm în Superkombat. Cristiana e foarte talentată, iar pentru ea e foarte bine că va lupta în această gală, deoarece va avea vizibilitate, o va cunoaşte cât mai multă lume, e un lucru foarte benefic. Va avea numai de câştigat, va deveni cunoscută, va atrage ulterior sponsorii, va fi bine pentru cariera ei. Revenind la meci, indiferent dacă va învinge sau nu, sunt sigur că duelul va fi spectaculos. Pentru noi nu contează cine e adversar, noi mereu ne pregătim să câştigăm. Cristiana se mişcă precum un băiat. Tocmai datorită calităţilor ei şi pentru că luptă bine am acceptat să o antrenez. Înainte de ea, nu antrenasem nicio fată, nu am vrut deloc să lucrez cu fete, dar după ce a apărut ea mi-am schimbat viziunea”, a spus Tiberiu Florescu, antrenorul principal al Cristianei.

Preşedintele Federaţiei Române de Kempo, Amatto Zaharia, care o cunoaşte foarte bine pe Cristiana (legitimată la CS Combatant din cadrul FR Kempo), a evidenţiat faptul că sportiva de 23 de ani este singura româncă cu un titlul mondial de MMA în palmares. „A avut şi are rezultate notabile în Kempo, în special în disciplinele mixte de luptă, MMA, unde a obţinut titlul de campioană mondială în 2012, la Talinn. Din punctul meu de vedere, ea este cea mai titrată luptătoare de MMA din România. Valoarea ei a fost dovedită inclusiv la lotul naţional de box, unde a luat medalie de bronz la Campionatul European. De-a lungul carierei a avut parte de antrenori foarte buni, între care i-aş menţiona pe Tiberiu Florescu (Kick Box şi MMA), Virgil Făşie (antrenor de box) şi Mircea Cubleşan (antrenor de BJJ) Îi urez succes în meciul de la Superkombat, cea mai puternică promoţie românească în domeniul stand-up fighting-ului, care îl are ca promotor pe Eduard Irimia”, a comentat Amatto Zaharia.

“Având în vedere performanţele pe care Cristiana Stancu le-a obţinut în arte marţiale era şi timpul să lupte şi în Superkombat. Ea este o sportivă polivalentă şi poate face faţă în mai multe ramuri ale sporturilor de contact. Mă bucur, de asemenea, că fetele încep să fie promovate din ce în ce mai mult. Îi doresc succes Cristianei. Sunt sigur că o să facă spectacol”, a precizat şi Ciprian Sora.

superkombat
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite