Suma de 21.000 de lei, adunată la "Fotbalul vremurilor legendare"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Organizatorii meciului aniversar "Fotbalul vremurilor legendare", care a marcat o sută de ani de la înfiinţarea Clubului Atletic Oradea, au anunţat că în urma evenimentului s-au strâns 21.000 de lei, din vânzarea biletelor şi din donaţii.

Organizatorii au dat publicităţii, marţi, într-o conferinţă de presă desfăşurată la Oradea, bilanţul meciului care a marcat o sută de ani de la înfiinţarea Clubului Atletic Oradea (CAO) şi care a fost organizat, sâmbătă, pe stadionul municipal "Iuliu Bodola".

Emeric Ienei, antrenorul selecţionatei Ardealului, a declarat că organizatorii au avut mari emoţii legate de condiţiile meteo şi de comportamentul fanilor pe stadion.

"Am avut o mare bucurie. Am văzut cum i-au aclamat orădenii pe aceşti jucători mai în vârstă şi cred că acest eveniment va rămâne în amintirea oamenilor. Trebuie să fie un început al unor astfel de evenimente care să apropie naţiunile", a declarat Ienei. Prezent la conferinţa de presă, Papp Laszlo, fost jucător al echipei CAO, a apreciat că "evenimentul a fost sută la sută o reuşită" şi a decurs fără niciun incident.

La rândul său, Tokes Mate, fiul vicepreşedintelui Parlamentului European Tokes Laszlo - principalul organizator al meciului aniversar şi preşedintele clubului CSU Partium - a făcut precizări legate de unele comentarii din presa locală, potrivit cărora meciul ar fi avut tente naţionaliste prin faptul că cele două echipe au avut echipamente în culorile Ungariei. "Am primit un atac legat de echipamente naţionaliste. Că echipa maghiară era în roşu şi alb şi că echipa Ardealului era în verde cu alb. Eu cred că cine a spus asta nu ştia că echipamentul CAO era verde-alb", a spus Tokes Mate.

Afirmaţiile sale au fost întărite de Emeric Ienei, care a afirmat că acuzaţiile sunt "o tâmpenie", deoarece culorile respective au aparţinut clubului CAO în trecut.
"Dacă nu ştiaţi, steagul Budapestei este roşu, galben şi albastru", a comentat Ienei.

În urma evenimentului, din bilete şi din donaţii s-au strâns 21.000 de lei, bani care vor fi donaţi victimelor accidentului ecologic din Ungaria, potrivit lui Orban Mihaly, preşedintele regional al Consiliului Naţional al Maghiarilor din România (CNMT). El a spus că o parte dintre spectatori au intrat pe stadion fără bilete, din cauza aglomeraţiei, dar au posibilitatea să doneze bani la sediul cabinetului europarlamentar al lui Tokes Laszlo din Oradea. "Se pot încă dona sume pentru sinistraţi, până săptămâna viitoare, când vom trimite banii", a spus Orban. Meciul aniversar care a marcat centenarul CAO, club de fotbal care a cucerit campionatul în două ţări, România şi Ungaria, s-a desfăşurat, sâmbătă, pe stadionul "Iuliu Bodola" din Oradea, în prezenţa a circa 3.000 de spectatori, între selecţionata Ardealului, în care au evoluat fotbalişti celebri precum Ladislau Boloni, şi selecţionata old-boys a Ungariei din anii '50-'60 , printre jucători fiind şi Buzanski Jeno.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite