Steaua, versiunea 23

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Roş-albaştrii n-au mai aliniat aceeaşi formulă de echipă în două partide consecutive din etapa a doua a Ligii I, când pe banca echipei stătea Victor Piţurcă. Vremurile în care orice copil de grădiniţă putea recita pe nerăsuflate primul unsprezece al Stelei au apus de mult în Ghencea.

În fotbal se spune că echipa câştigătoare nu se schimbă, însă la Steaua această regulă nescrisă s-a respectat doar pe vremea lui Victor Piţurcă. Acesta a trimis în teren, în etapa a doua, cu Universitatea Craiova, acelaşi prim unsprezece care câştigase şi deplasarea de la „U" Cluj, în etapa inaugurală. După plecarea fostului selecţioner, în Ghencea s-au mai perindat încă patru antrenori, dar niciunul n-a mai folosit aceeaşi formulă de joc în două partide consecutive.

image

De altfel, actualul tehnician al roş-albaştrilor, Sorin Cîrţu, este un mare adept al sistemului rotaţiei fotbaliştilor. „Jucăm din trei în trei zile, aşa că trebuie să aplicăm sistemul rotaţiei. Nu putem juca cu 10-12 jucători de câmp aceste partide într-uninterval atât de scurt. Toate meciurile sunt importante, niciunul nu poate fi tratat superficial", a spus Cîrţu.

I-a cerut voie lui Gigi să joace cu „renegaţii"

La începutul săptămânii, Sorin Cîrţu s-a deplasat la reşedinţa latifundiarului din Aleea Alexandru pentru a-l întreba pe Gigi Becali dacă-i va mai putea utiliza în acest sezon pe „renegaţii" Nicolae Dică, Lucian Burdujan şi Janos Szekely. „A venit Cîrţu la mine: «Domne', ce facem că sunt meciuri multe». I-am zis: «Băi, Sorine, nu mă interesează pe mine».

El pe urmă: «Păi da, dar ai spus că...». Şi i-am zis: «Băi, Sorine, m-am enervat atunci şi cu asta basta. Bagă-l tu, să joace el bine şi ai să vezi cum îl laud pe Szekely. Care e problema? Bagă-l tu pe Dică, să joace bine, şi să vezi cum îl laud pe Dică. La fel şi pe Burdujan»", a povestit Becali. În ultima etapă, cu Unirea Urziceni, Dică şi Burdujan şi-au trecut chiar numele şi pe lista marcatorilor, însă Szekely n-a jucat deloc.

Cinci căpitani într-un sezon!

Starea de confuzie din Ghencea s-a răsfrânt şi asupra ierarhiei căpitanilor echipei. Până în acest sezon, Steaua a avut doar cinci căpitani mari şi laţi în zece ani: Miodrag Belodedici, Marius Baciu, Mirel Rădoi, Sorin Ghionea şi Petre Marin. În această stagiune, banderola s-a plimbat până acum pe braţul a cinci fotbalişti: Cristi Tănase, Bănel Nicoliţă, Bogdan Stancu, Janos Szekely şi Ciprian Tătăruşanu.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite